Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε το πρωί της Τετάρτης (22/05) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κανάλι Οpen.

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ακρίβειας, τονίζοντας ότι αν δεν υπήρχε το ελαιόλαδο, ο πληθωρισμός δεn θα ήταν πάνω από 2%, ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει πως βασική αλλαγή πρέπει να είναι η αύξηση των μισθών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε αρχικά: «Ο πολίτες οι ίδιοι μάς λένε με κάθε τρόπο πως η ακρίβεια είναι το πρώτο ζήτημα. Έχουν δίκιο, το βιώνουν καθημερινά. Να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Αν δει τα στοιχεία του πληθωρισμού 5ετίας, η Ελλάδα έχει χαμηλότερο από την Ε.Ε. Αλλά βγαίνει από κρίση και υπάρχουν χαμηλότερα εισοδήματα».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Έχουμε ένα πρόβλημα στον πληθωρισμό των τροφίμων, έχει να παίξει ρόλο και το ελαιόλαδο. Γιατί αν δεν υπήρχε το ελαιόλαδο, δεν θα ήταν πάνω από 2%» και διευκρίνισε: «Δεν αντέχουμε δημοσιονομικά μείωση του ΦΠΑ, αλλά έχουμε και υποψίες πως δεν θα περάσει τελικά στον καταναλωτή».

Ο πρωθυπουργός επέμενε στην αύξηση των μισθών και είπε πως πάνω από όλα πρέπει να υλοποιηθεί ο Προϋπολογισμός, σχολιάζοντας: «Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα».

Τέλος, έκανε λόγο για στοχευμένες μειώσεις τιμών και πως τα χειρότερα θα τα αφήσουμε πίσω μας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δίνουμε στοχευμένα επιδόματα με κοινωνικό πρόσωπο».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 1.35'':


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1fxr7jglx7t)