Αναζωπυρώνονται τα σενάρια περί ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος, έπειτα από μια αινιγματική απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Open.

*Διαβάστε εδώ: Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη: Όσοι επιμένουν στην ονομασία "Μακεδονία" θα μας βρουν απέναντι

Ειδικότερα, στην ερώτηση «μετά τις ευρωεκλογές, ανασχηματισμό;», ο πρωθυπουργός έδωσε μια απάντηση που επιδέχεται διαφόρων ερμηνειών.

«Δεν μου αρέσουν οι συχνές αλλαγές, κάποια στιγμή θα πέσετε μέσα. Κάθε κυβέρνηση μπορεί να γίνει καλύτερη, έχω τις δυνατότητες να κάνω όλες τις παρεμβάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.



Τι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης 22/05 η στήλη «Big Mouth» του powergame.gr αναφέρθηκε στην πιθανότητα ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού μετά τις ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη στήλη «Big Mouth», στην περίπτωση που τελικώς αποφασίσει ο πρόεδρος Μητσοτάκης να προχωρήσει σε αλλαγές αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, θα πρόκειται για ανασχηματισμό με έντονο κοινοβουλευτικό άρωμα, ενόψει και της προεδρικής εκλογής του επόμενου χρόνου.

Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί ο αριθμός των εξωκοινοβουλευτικών, αλλά κι ότι θα καθίσουν στον πάγκο υπουργοί που συμμετέχουν αδιάκοπα στην κυβέρνηση από το 2019 μέχρι και σήμερα.

*Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη «Big Mouth» ΕΔΩ