Ο ξαφνικός «έρωτας» του Στέφανου Κασσελάκη για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και η πρόσκληση που απηύθυνε προς την Πλεύση Ελευθερίας για συνεργασία την επομένη των εκλογών ερεθίζουν έτι περαιτέρω τα ήδη πολύ τεντωμένα νεύρα πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνουν πλέον να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα λεγόμενα του αρχηγού τους.

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης: Το πολιτικό "φλερτ" προς την Κωνσταντοπούλου, το "ψάρεµα ψήφων" και το πρότυπο Οµπάµα

ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρές αντιδράσεις για το άνοιγμα Κασσελάκη στη Ζωή - Η διαφωνία Ζαχαριάδη

Την ξεκάθαρη διαφωνία του εξέφρασε ο Κώστας Ζαχαριάδης, χαρακτηρίζοντας λάθος μια τέτοια κίνηση, την ώρα που ο «βετεράνος» δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός προχωρούσε εμμέσως σε έκκληση προς τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μην εγκαταλείψουν το κόμμα στα χέρια του Στέφανου Κασσελάκη.

«Εκείνη την περίοδο ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήταν στην Ελλάδα και ίσως να μη γνωρίζει τα γεγονότα σε λεπτομέρειες. Περιμένω από τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη που είναι στην πρώτη γραμμή να ενημερώσουν τη σημερινή ηγεσία για τα γεγονότα του 2015, που ήταν δύσκολα για εμάς», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης, σε μια αποστροφή που μπορεί να θεωρηθεί αιχμή για τα στελέχη εκείνα τα οποία -ενώ δεν συμφωνούν με «τα έργα και τις ημέρες» Κασσελάκη- επιλέγουν να σιωπούν κοιτάζοντας προφανώς το δικό τους συμφέρον.


«Δεν είναι μόνο το 2015 αλλά και οι Πρέσπες, που είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου ότι ήταν τραμπική η συμφωνία. Θεωρώ λάθος να πάμε προς Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου», επέμεινε ο κ. Ζαχαριάδης.

Έκκληση Καρτερού για την αποτροπή της "πολυδιάσπασης της Αριστεράς"

Και ενώ η όλη εικόνα στα κεντρικά γραφεία της Κουμουνδούρου έχει προ πολλού αγγίξει τα όρια της κωμωδίας καταστάσεων, ο έμπειρος Θανάσης Καρτερός σε άρθρο του στην «Αυγή» υπό τον τίτλο «Ο Κασσελάκης, οι κάλπες και οι… προτεστάντες» απευθύνεται σε αυτούς που δυσφορούν με τον Στέφανο Κασσελάκη και απομακρύνονται από το κόμμα και τους καλεί να επανέλθουν για να ορθώσουν «τείχος αντίστασης στον Μητσοτάκη» αλλά και να αποτρέψουν «πολυδιάσπαση της Αριστεράς».

«Όποιος αυτές τις στιγμές εγκαταλείπει την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ συμπράττει ακούσια με όσα δεν συμφωνεί. Απεμπολεί την ιδιοκτησία του κόμματος, καθώς και το δικαίωμά του να συμμετάσχει στη μετεξέλιξή του και να αποσοβήσει ό,τι θεωρεί μετάλλαξη», γράφει ο δημοσιογράφος, καλώντας επί της ουσίας τα στελέχη να παλέψουν εκ των έσω κατά των «Κασσελίστας».