Για την έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας μίλησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

*Διαβάστε εδώ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοινώνει σήμερα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού - Κίνητρα σε νέους γονείς, προγράμματα και επιδόματα

«Έχουμε έξαρση στην ενδοοικογενειακή βία, υπάρχουν συχνές καταγγελίες, οι οποίες ξεπερνούν τις 100 την ημέρα. Από τη μια βλέπουμε το κοινωνικό φαινόμενο ότι πραγματικά υπάρχει έξαρση και από την άλλη ότι έχουμε σπάσει τη σιωπή, έχουν καταφέρει οι γυναίκες αυτά τα οποία παλιότερα γινόντουσαν πίσω από τις πόρτες, πλέον να καταγγέλλονται, κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα», ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 12 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και σκοπός είναι να φτάσουμε στα 63. Αυτά τα γραφεία είναι μέσα στις αστυνομικές διευθύνσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όταν θα προσφύγει κάποια/ος σε ένα αστυνομικό τμήμα δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο αντιμετώπισης κάθε περίπτωσης. Άρα οποιοσδήποτε χρειάζεται βοήθεια μπορεί να προσφύγει και σε αστυνομικό τμήμα. Το σημαντικό είναι να γίνεται σωστή διαχείριση του περιστατικού και πλέον υπάρχει ένας απολύτως επικαιροποιημένος κατάλογος ενεργειών που θα ακολουθηθούν», πρόσθεσε.


Για το panic button

Όσον αφορά στο panic button, είπε: «Οι γυναίκες πλέον εφαρμόζουν το panic button, μόνο την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 64 περιπτώσεις χρήσης του».

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος στους Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή        23-05-24