«Το ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι θα πάρουμε μια πρωτοβουλία σε επίπεδο κοινωνίας για την ένωση των προοδευτικών δυνάμεων», τόνισε σε σχέση με τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚΓιάννης Μανιάτης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Εξαπέλυσε δε πυρά με στόχο τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι για αυτόν τον στόχο οι πολίτες δεν μπορούν να τον εμπιστευτούν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως με το που ανέλαβε, «έφυγε το μισό του κόμμα».

Σε ό,τι αφορά τις Ευρωεκλογές, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να εκλέξει 4 ευρωβουλευτές, ενώ σε σχέση με τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας, ανέφερε ότι «η Δημόσια επιχείρηση Ερευνών Υδρογονανθράκων έχει εκτιμήσει ότι η ακαθάριστη αξία των ελληνικών κοιτασμάτων είναι περίπου 250 δις €», λέγοντας ότι η Ελλάδα θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να έχει «5 με 6 εξέδρες άντλησης φυσικού αερίου και να εισπράττει μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την εξαγωγή του φυσικού αερίου στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιάννη Μανιάτη στα Παραπολιτικά 90,1


Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Αναφορικά με τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας

Γ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Σήμερα θα έπρεπε η Ελλάδα να έχει 5 με 6 εξέδρες άντλησης φυσικού αερίου και να εισπράττει μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την εξαγωγή του φυσικού αερίου στην υπόλοιπη Ευρώπη και θα μπορούσαμε από τη στιγμή που θα έχουμε το δικό μας φυσικό αέριο, να έχουμε έως και 40 με 50% φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα αντί να εισάγουμε το φυσικό αέριο από τρίτες χώρες. Πιστεύω ότι για αυτό έφταιξε η αδιαφορία, η ολιγωρία, κάποια οικονομικά συμφέροντα τα οποία δεν θέλουν προφανώς να μειωθούν οι εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Γ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε πολύ απτά αποτελέσματα και μόνο ότι έρχεται η EXXON MOBIL η οποία πηγαίνει μόνο εκεί που υπάρχουν πολύ μεγάλα κοιτάσματα και προτίθεται να επενδύσει περίπου 400 με 500 εκατομμύρια δολάρια για τις πρώτες γεωτρήσεις είναι πολύ σημαντικό. Από την άλλη η κρατική μας εταιρεία η Δημόσια επιχείρηση Ερευνών Υδρογονανθράκων έχει εκτιμήσει ότι η ακαθάριστη αξία των ελληνικών κοιτασμάτων είναι περίπου 250 δις € άρα υποθέτω ότι μπορούμε με αρκετή ασφάλεια να υποθέσουμε ότι τα περίπου 60-70 δις που εκτιμάται ότι τα επόμενα 20-25 χρόνια θα έρθουν στα δημόσια ταμεία της Ελλάδα είναι ένας αρκετά ακριβής αριθμός.

Για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ

Γ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Στην Αργολίδα και ευρύτερα στην Πελοπόννησο έχω τη φιλοδοξία λόγω και της δικής μου παρουσίας ότι θα καταγράψουμε πολύ υψηλά ποσοστά.

Γ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Είναι βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγάλει 3 ευρωβουλευτές, νομίζω ότι είναι πολύ ρεαλιστική η εκτίμηση ότι είναι σοβαρές οι πιθανότητες να βγάλουμε 4 ευρωβουλευτές.

Για την επόμενη μέρα της Κεντροαριστεράς

Γ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι θα πάρουμε μια πρωτοβουλία σε επίπεδο κοινωνίας για την ένωση των προοδευτικών δυνάμεων οι πολίτες θα εμπιστευτούν για αυτή την προσπάθεια το ΠΑΣΟΚ με την πορεία του, τους ανθρώπους του, τις ρίζες του, το μεταρρυθμιστικό του έργο ή τον κ. Κασσελάκη προσωπικά ο οποίος με το που ανέλαβε έφυγε το μισό του κόμμα και αυτό που κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι απλώς να μας παρουσιάζει τις διάφορες πτυχές προσωπικών του επιλογών;

Ο Γιάννης Μανιάτης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 23-05-24