Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές έχουν μπει οι Βρυξέλλες, καθώς όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο debate που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε αυτό συμμετέχουν οι πέντε βασικοί υποψήφιοι που έχουν προταθεί από τα κόμματα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δείτε live:

Η νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφια για την προεδρία της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα , ο Νίκολας Σμίτ από το Λουξεμβούργο ως εκπρόσωπος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Ιταλός Σάντρο Γκότζι ως εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων, η Τέρι Ρέιντκε ως εκπρόσωπος των ευρωπαίων Πράσινων και ο Αυστριακός Βάλτερ Μπάιερ ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

debate_euroekloges_vrixelles004
debate_euroekloges_vrixelles001
debate_euroekloges_vrixelles002
debate_euroekloges_vrixelles003
debate_euroekloges_vrixelles005

Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με 4 προτάσεις για την ακρίβεια

Ευρωεκλογές 2024: Τα θέματα που θα συζητηθούν στο debate

Οι πέντε υποψήφιοι αναμένετε να διατυπώσουν τις απόψεις τους σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν άμεσα τους ευρωπαίους πολίτες, δίνοντας, παράλληλα, το στίγμα της μελλοντικής Ευρώπης. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η οικονομία και η απασχόληση, η κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, το μεταναστευτικό και η αποτελεσματική φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων, καθώς και μια σειρά από άλλα ζητήματα όπως η καινοτομία, η τεχνολογία, καθώς και η δημοκρατική λειτουργεία των θεσμών.

Οι συμμετέχοντες θα εκθέσουν, αρχικά, τις απόψεις τους και στη συνέχεια θα δεχθούν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους και το κοινό που θα παραβρίσκονται στην αίθουσα της ολομέλειας. Οι ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στα κατά τόπους γραφεία του Κοινοβουλίου στα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1h0qljyhqdt)