Αισιόδοξος για την πορεία του κόμματος στις ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.ΣΚώστας Αρβανίτης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή.

«Θα πάμε πολύ καλά στις ευρωεκλογές, δεν θέλω να βάλω ποσοστό, αυτό που μπορώ να εκτιμήσω είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει από 4 έως 6 ευρωβουλευτές», είπε συγκεκριμένα.

Και πρόσθεσε: «Η αριστερά ως ευρωαριστεραα θα πάει καλά και θα μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα στην νέα Ευρωβουλή».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Κώστα Αρβανίτη στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Για τις ευρωεκλογές

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Η Αριστερά δεν θα έχει πτώση. Υπολογίζουμε ότι θα έχουμε συν 10 ευρωβουλευτές βέβαια θα είναι μικρή δύναμη από τους 37 να πάμε στους 47 αλλά είναι μια άνοδος.

Ερωτηθείς που βάζει τον πήχη για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τους 4 συν 1 ευρωβουλευτές και βλέποντας και την αισιοδοξία του κ.Κασσελάκη μπορεί να πιάσει και τον στόχο των 6 ευρωβουλευτών βάσει του νέου νόμου του κ. Μητσοτάκη. Δεν θέλω να πω ποσοστό γιατί έχω καεί πολλές φορές και φυσάω και το γιαούρτι αλλά πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μια καλή ευρωομάδα δηλαδή ορατή ευρωομάδα για να μπορεί να διεκδικήσει θέση στη LEFT.



O Κώστας Αρβανίτης  στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 23-05-24