«Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει ουσιαστική δουλειά στο ευρωκοινοβούλιο είναι οι έξι ευρωβουλευτές. Έξι ευρωβουλευτές είναι μια συμπαγής ομάδα η οποία μπορεί να παράξει έργο» σημείωσε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, κα Δώρα Τσαμπάζη, ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γράψει το 2 μπροστά στο ποσοστό του.

Παράλληλα, ερωτηθείσα τι διαφορές βλέπει στον παλιό ΣΥΡΙΖΑ και στον σημερινό σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται και δεν μεταλλάσσεται, γίνεται η σύγχρονη Αριστερά».  

Και συνέχισε: «Το πρόγραμμα όμως πάντα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την αλληλεγγύη αυτά που διαχρονικά ήταν ο αξιακός κώδικας με τον οποίο πορευόταν η Αριστερά οπότε για μένα δεν αλλάζει».

Διβάστε ακόμα: Νέες, ωραίες, διάσημες και μη στην ευρωκάλπη - Έχοντας διανύσει μια επαγγελματική πορεία, μπαίνουν στον πολιτικό στίβο

 

H Δώρα Τσαμπάζη στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα                 23-05-24

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Δώρας Τσαμπάζη στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείσα πως πήρε την απόφαση να κατέβει ως υποψήφια ευρωβουλευτής:

Δ.ΤΣΑΜΠΑΖΗ: Ήθελα να εμπνεύσω και άλλες γυναίκες ότι παρόλο που είμαι μονογονέας, και είμαι η μόνη μονογονέας από απώλεια στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν υπάρχει κάτι το οποίο δεν μας επιτρέπεται. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα συμμετοχής στις γυναίκες, τα παιδιά μας μεγαλώνουν και είναι όμορφο να μεγαλώνουν με ένα πρότυπο μιας μητέρας αγωνίστριας που κάνει το καλύτερο και για την ίδια και για εκείνα.

Ερωτηθείσα τι διαφορές βλέπει στον παλιό ΣΥΡΙΖΑ και στον σημερινό:

Δ.ΤΣΑΜΠΑΖΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται και δεν μεταλλάσσεται, γίνεται η σύγχρονη Αριστερά. Το πρόγραμμα όμως πάντα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την αλληλεγγύη αυτά που διαχρονικά ήταν ο αξιακός κώδικας με τον οποίο πορευόταν η Αριστερά οπότε για μένα δεν αλλάζει. Έχει αλλάξει το πρόσωπο που προφανώς είναι ένα πρόσωπο που συγκεντρώνει περισσότερο το ενδιαφέρον ίσως σε lifestyle εκπομπές και ο τρόπος ζωής του αλλά να μείνουμε στην ουσία και στο πρόγραμμα του κόμματος το οποίο εστιάζει στον άνθρωπο και σε μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση το άνοιγμα που απευθυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις άλλες δυνάμεις τις κεντροαριστεράς:

Δ.ΤΣΑΜΠΑΖΗ: Τώρα έχουμε ευρωεκλογές, δεν είναι το διακύβευμα με ποιον θα κυβερνήσουμε ή θα συγκυβερνήσουμε. Έχουμε ευρωεκλογές που σημαίνει ότι δεν θα στείλουμε ότου τον Μητσοτάκη ούτε τον Κασσελάκη ούτε την Κωνσταντοπούλου στην ευρωβουλή, θα στείλουμε 21 ευρωβουλευτές και ευρωβουλεύτριες και αυτοί θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας αλλά και στο σύνολο τους ευρωπαίους πολίτες και αν στείλουμε περισσότερους συντηρητικούς οι αποφάσεις θα είναι περισσότερο συντηρητικές σε βάρος της χώρας μας. Οπότε για μένα είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση να βγουν 21 ευρωβουλευτές ενισχυμένοι δηλαδή να είναι περισσότερο προοδευτικοί παρά συντηρητικοί.

Ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να γράψει το 2 μπροστά στο ποσοστό του:

Δ.ΤΣΑΜΠΑΖΗ: Επειδή έχουμε δει πάρα πολλά με τις δημοσκοπήσεις και έχουμε δει και προς την αντίθετη κατεύθυνση να ελπίζουμε σε παραπάνω και να έρχεται κάτι το οποίο δεν το είχανε προβλέψει ούτε οι δημοσκοπήσεις, εγώ θα σας πω ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει ουσιαστική δουλειά στο ευρωκοινοβούλιο είναι οι έξι ευρωβουλευτές. Έξι ευρωβουλευτές είναι μια συμπαγής ομάδα η οποία μπορεί να παράξει έργο.