Τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά.

«Είναι ειρωνικό και απολύτως προσβλητικό προς τον ελληνικό λαό, την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός Ανάπτυξης φέρνουν στη Βουλή ένα πλήρως ακοστολόγητο νομοσχέδιο που αφορά θεωρητικώς μέτρα για την ενίσχυση του καταναλωτή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να κουνά το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το οικονομικό του πρόγραμμα», σημειώνει.

Μαρινάκης: Ανέφικτη η παροχή 13ου και 14ου μισθού που εξήγγειλε ο Κασσελάκης

Ως ανέφικτη χαρακτήρισε ο Παύλος Μαρινάκης την παροχή του 13ου και 14ου μισθού που εξήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών νωρίτερα σήμερα. «Παροχή 13ου και 14ου μισθού σημαίνει αύξηση 2,2 δισ. το χρόνο, 8,8 δισ. για μια τετραετία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συγκεκριμένα και προσέθεσε: «Και αυτό προστίθεται στα 40, 50 δισ. αυτών που έχει πει ο κ. Κασσελάκης. Ήδη είμαστε στα 60-70 δισ. αν δεν προσθέσει κανείς και κάποιες αόριστες και γενικόλογες προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του».

«Όταν στην ίδια πρόταση μπήκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαρουφάκης, η Κωνσταντοπούλου και τα πολλά δισ. στους πολίτες δεν είδαμε ούτε 13ο ούτε 14ο μισθό, ούτε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ούτε μείωση της ανεργίας, ούτε αυξήσεις στις συντάξεις. Το μόνο που είδαμε ήταν ουρές στα ATM, capital controls, και την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας. Και επειδή δεν θέλουμε να ”ξαναπάρουμε”, νομίζω ότι είναι καλύτερο να συνεχίσουμε στη λογική που σας περιέγραψα. Η Ελλάδα έχει τις περισσότερες θέσεις εργασίας τα τελευταία 15 χρόνια, έχει μειώσει την ανεργία των νέων και των γυναικών, είναι στο καλύτερο σημείο των τελευταίων 15 ετών από άποψη απασχόλησης και μετά από πολλά χρόνια που συρρικνώθηκε το εισόδημα είναι πρώτη σε ρυθμούς αύξησης. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε αλλά θα τον διανύσουμε με μέτρα τα οποία εφαρμόζονται, κοστολογούνται και όχι μέτρα που είναι μόνο στο μυαλό κάποιων γιατί ξέρουν ότι με αυτό τον τρόπο θα εξαπατήσουν τους πολίτες» ανέφερε.