«Να περιμένουμε την Κυριακή των εκλογών να δούμε τελικά αν τον στήριξε μόνο η Ακροδεξιά ή όχι τον πατέρα μου. Δεν συμφωνώ με αυτές τις απόψεις» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη ΝΔ, κος Πέτρος Μπελέρης.

Διαβάστε ακόμα: Περιοδεία Μπελέρη στη Χίο: ''Γαλάζια'' συσπείρωση και αναστάτωση στο ΠΑΣΟΚ έφερε στο νησί η υποψηφιότητα του πατέρα του

«Είναι μια υποψηφιότητα που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες κατά τη γνώμη μου είναι υπερκομματική, γιατί ο αγώνας που δίνουμε είναι για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την προστασία των μειονοτήτων συγκεκριμένα της ελληνικής εθνικής μειονότητας, για το κράτος δικαίου, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε» πρόσθεσε ο γιος του Φρέντι Μπελέρι, κληθείς να σχολιάσει την άποψη ότι η υποψηφιότητα του πατέρα του στις ευρωεκλογές, είναι μια ακροδεξιά υποψηφιότητα.

Παράλληλα, ο Πέτρος Μπελέρης σχετικά με την υποψηφιότητα του πατέρα του, Φρέντι με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, επισήμανε: «Ο πρωθυπουργός μας έκανε το μεγαλύτερο δώρο να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και κυρίως πέρασε το μήνυμα σε όλους τους απανταχού Έλληνες, ότι κανένας Έλληνας δεν μπορεί να μείνει πίσω».

Ο Πέτρος Μπελέρης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 24-05-24

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Πέτρου Μπελέρη στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή την υποψηφιότητα του Φ. Μπελέρη:

Π.ΜΠΕΛΕΡΗΣ: Ο πρωθυπουργός μας έκανε το μεγαλύτερο δώρο να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και κυρίως πέρασε το μήνυμα σε όλους τους απανταχού Έλληνες ότι κανένας Έλληνας δεν μπορεί να μείνει πίσω. Και σε μια τόσο άδικη και κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αρχών και αξιών δεν ένιωσαν αυτοί οι άνθρωποι ότι μόνοι τους και ότι είναι εγκαταλελειμμένοι. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, είναι ένα μήνυμα ότι ο αγώνας συνεχίζεται και ότι μπορούμε να βγούμε ελεύθεροι και νικητές από αυτή την ιστορία σε όλα τα επίπεδα με δημοκρατικό και θεσμικό τρόπο.

Π.ΜΠΕΛΕΡΗΣ: Στις 27 Μαΐου έχει οριστεί το Εφετείο και εκεί έχουμε τη δυνατότητα να ξαναδούμε τι έχει γίνει σε αυτή την υπόθεση και πόσες «ζαβολιές» έχουν γίνει. Δηλαδή ένας μάρτυρας ο οποίος παραδέχτηκε ότι χρηματίστηκε, μια πρόεδρος δικαστηρίου η οποία είχε απελαθεί από την Ελλάδα για λόγους πλαστογραφίας εγγράφων και έχει μίσος εναντίον της Ελλάδος, είχε διοριστεί πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου. Ένα ποινικό μητρώο που πλαστογραφήθηκε από τις αλβανικές αρχές, μια παράνομη προφυλάκιση. Θα αναδειχθούν δηλαδή ζητήματα που δεν έχουν δοθεί απαντήσεις και παρόλο που το κατηγορητήριο έχει καταρριφθεί όλο, δεν υπάρχει ούτε ένας στοιχείο, συνεχίστηκε αυτή η δίκη και η δίωξη που έχει ξεκάθαρα πολιτικά και εθνικά κίνητρα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησης με τους κ. Σαμαρά και Καραμανλή:

Π.ΜΠΕΛΕΡΗΣ: Είμαι σε επαφή με τους πρώην πρωθυπουργούς οι οποίοι έχουν δείξει αμέριστο ενδιαφέρον και στήριξη όλο αυτό το διάστημα. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή να τους δω. Το σημαντικό είναι ότι εδώ και ένα χρόνο είμαστε σε διαρκή επαφή και έχουν βοηθήσει παρασκηνιακά όσο δεν φαντάζεστε, όχι μόνο τώρα εν όψει ευρωεκλογών αλλά και στην ανάδειξη του θέματος και αυτής της προβληματικής κατάστασης που αντιμετωπίζουμε.

Π.ΜΠΕΛΕΡΗΣ: Ο Α.Σαμαράς έχει σταθεί στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών ιστορικά. Εχει φοβερές ευαισθησίες πάνω σε αυτό το εθνικό θέμα. Από την πρώτη μέρα στις 14 Μαΐου που κερδίσαμε τις εκλογές ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πήρε τηλεφωνο στο γραφείο μας στη Χειμάρρα και μας ευχήθηκε και όλο αυτό το διάστημα τον έχω δει πάρα πολλές φορές.

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη ότι η υποψηφιότητα Μπελέρη είναι μια ακροδεξιά υποψηφιότητα:

Π.ΜΠΕΛΕΡΗΣ: Να περιμένουμε την Κυριακή των εκλογών να δούμε τελικά αν τον στήριξε μόνο η Ακροδεξιά ή όχι τον πατέρα μου. Δεν συμφωνώ με αυτές τις απόψεις, είναι μια υποψηφιότητα που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες κατά τη γνώμη μου είναι υπερκομματική γιατί ο αγώνας που δίνουμε είναι για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την προστασία των μειονοτήτων συγκεκριμένα της ελληνικής εθνικής μειονότητας, για το κράτος δικαίου, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε.