Έντονους διαξιφισμούς είχε η προ ημερησίας διατάξεως στην Βουλή για την ακρίβεια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «πετά» ορισμένα «καρφιά» προς την αντιπολίτευση, δείχνοντας την έντονη αντίδρασή του σε σημεία της πρωτολογίας του, όταν και δεχόταν διακοπές, ενώ πρωταγωνιστές στην συζήτηση έγιναν δύο συγκεκριμένα... προϊόντα, που έκαναν το δικό τους trend: το... λάδι και τα... παπούτσια.

Μητσοτάκης σε Κωνσταντοπούλου: «Μην με αναγκάσετε να σας απαντήσω με καρδούλα»

Αρχικά, κατά την πρωτολογία του, ο πρωθυπουργός δέχθηκε σωρεία διακοπών από την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιστρατεύει το χιούμορ και την κίνηση «σήμα-κατατεθέν» της, η καρδούλα.

«Κυρία Κωνσταντοπούλου μην με αναγκάσετε να σας απαντήσω με καρδούλα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ και κατά την δευτερολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε παρατήρηση στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και την κατάχρηση του χρόνου στο βήμα της Βουλής (μίλησε 50 λεπτά αντί για 20).

Παράλληλα, «εξαπέλυσε» πυρά και σε όσες αιτιάσεις δέχθηκε από την ίδια περί μη νομιμοποίησης της κυβέρνησης λόγω του ποσοστού της αποχής στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023, λέγοντας συγκεκριμένα:

«Εμείς σεβόμαστε το αποτέλεσμα των εκλογών, τη γεωγραφία της Βουλής και τα εκλογικά ποσοστά δεν τα υφαρπάξαμε από τους Έλληνες πολίτες, οι πολίτες μάς έδωσαν το ποσοστό αυτό το οποίο κατανεμήθηκε στον αριθμό των βουλευτών που έχουμε στη Βουλή. Και εσάς σας έδωσαν το δικό σας ποσοστό με τον αριθμό των βουλευτών που διαθέτετε στην κοινοβουλευτική σας ομάδα. Επειδή μας λέτε με πολύ πάθος ότι εσείς δημοκρατικά εκπροσωπείτε τους πολίτες, θυμάμαι μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου του 2023 περιφρονήσατε πλήρως την βούληση των δικών σας ψηφοφόρων και αλλάξατε τους βουλευτές που εκλέχθηκαν με σταυρό για να βάλετε τους δικού σας διορισμένους βουλευτές».

Ο... λαδέμπορας Κασσελάκης

Στη συνέχεια, την...τιμητική του είχε ο Στέφανος Κασσελάκης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει αναφορές στα μέτρα που εισηγείται η αντιπολίτευση και τα οποία, όπως είπε, οδηγούν στη χρεοκοπία.

«Δεν μπορείτε να τάζετε λαγούς με πετραχήλια χωρίς απάντηση. Κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό. Άκουσα και τον αρχηγό σας ότι φέρνει φρέσκο αέρα αλλά φοβάμαι ότι είναι αέρας κοπανιστός», πρόσθεσε.

Και δεν έμεινε εκεί, αφού στη συνέχεια ασχολήθηκε με το σποτ του Στέφανου Κασσελάκη για την ακρίβεια του ελαιόλαδου, επιχειρώντας να συγκρίνει την τιμή πώλησης του εν λόγω προϊόντος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θέλοντας έτσι να καταδείξει ότι πωλείται ακριβότερα στη χώρα μας:

«Πείτε στον αρχηγό σας την επόμενη φορά που θα κάνει σποτάκι να συγκρίνει τουλάχιστον παρεμφερή προϊόντα. Όχι βιολογικό λάδι με κανονικό και σε διαφορετικές συσκευασίες. Μπορεί να είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας αλλά για λαδέμπορας δεν κάνει», πρόσθεσε.

Το βίντεο με το σποτ Κασσελάκη για το ελαιόλαδο:

@skasselakis

Όταν λέμε «καλύτερη ζωή τώρα» το εννοούμε.

♬ πρωτότυπος ήχος - Stefanos Kasselakis

Τα παπούτσια και ο... ροζ ήλιος

Από την συζήτηση, βέβαια, δεν ξέφυγαν και τα παπούτσια με το έμβλημα της ΝΔ, τα οποία και... λάνσαρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Tik Tok.

«Περίμενα ο πρωθυπουργός να έρθει στη Βουλή με τα καινούργια του παπούτσια», σχολίασε αρχικώς κατά την δική του ομιλία σκωπτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Tik Tok για τα παπούτσια του σε… γαλάζια χρώματα.

*Διαβάστε ακόμη: Ο Μητσοτάκης με παπούτσια ΝΔ στο TikTok: "Ζηλέψαμε του ΠΑΣΟΚ, θα τα δει ο Άδωνις και θα λυσσάξει"

Στη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός έδωσε τη δική του απάντηση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Αν έπρεπε να σχεδιάσω ένα παπούτσι για το ΠΑΣΟΚ όπως εκφράζεται στη Βουλή από εσάς, θα σχεδίαζα ένα παπούτσι με τον ήλιο, μόνο που ο ήλιος αντί για πράσινος θα ήταν ροζ». Σημειώνεται άλλωστε πως πρώτο... λάνσαρε τα παπούτσια πολιτικού περιεχομένου το ΠΑΣΟΚ, με τον πρωθυπουργό στο χιουμοριστικό βίντεο που ανήρτησε στο Tik Tok να λέει πως τους «είχαμε ζηλέψει».

Με τα παπούτσια, μολονότι βέβαια δεν αναφέρθηκε σε αυτά ονομαστικά, ασχολήθηκε και ο Στέφανος Κασσελάκης, στην απάντησή του για το καρφί Μητσοτάκη για την αναφορά του περί «λαδέμπορα» και την επίκριση για σύγκριση ανόμοιων προϊόντων ελαιόλαδου, που αναφέρθηκε ανωτέρω.

Στην ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε συγκεκριμένα πως ο πρωθυπουργός δεν «πρόσεχε» το σποτ για το ελαιόλαδο, γιατί «έδενε τα κορδόνια του».

«Ο Πρωθυπουργός είπε από το βήμα της Βουλής ότι συγκρίνω τιμές βιολογικού ελαιόλαδου με μη βιολογικό.

Βιολογικό λάδι 750ml στη Γερμανία των τριπλάσιων μισθών: 10,69€.
Βιολογικό λάδι 750ml στην Ελλάδα: 15,17€

Είναι ακριβώς τα προϊόντα που παρέθεσα στο βίντεό μου.

Δεν πρόσεχε εκείνη την ώρα. Θα έδενε τα κορδόνια του…»


Η ένταση Μητσοτάκη με Βελόπουλο και η αποχώρηση του πρωθυπουργού από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής - «Σε 2 λεπτά προλάβατε να πείτε απίστευτα ψέματα»

Τα αίματα «άναψαν» και κατά την εισαγωγική τοποθέτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να αποχωρήσει από την αίθουσα της ολομέλειας σχολιάζοντας: «Σε 2 λεπτά προλάβατε να πείτε απίστευτα ψέματα».

Η αρχή έγινε όταν ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλου.

«Τον ξέρετε τον Παπαλεξόπουλο; Ο πρόεδρος του ΣΕΒ είναι και είπε πως στο μυαλό των ξένων η κατάσταση σε δικαιοσύνη και δημόσια διοίκηση είναι απελπιστική» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πυροδοτώντας τον εξής διάλογο:

Κ. Μητσοτάκης: Να το φέρετε να το δω αυτό το απόσπασμα. Θα το βρείτε να μου το δώστε;

Κ. Βελόπουλος: Θα σας το φέρω το δημοσίευμα. Να μου ζητήσετε όμως και εσείς συγγνώμη για τα χειρόγραφα.

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος είπε «πηγαίνουν οι πολίτες στην εφορία και τους εκβιάζει εφοριακός που ήταν δικό σας στέλεχος. Γιατί βραβεύσατε τον εφοριακό που εκβίαζε;» προκαλώντας την αντίδραση του πρωθυπουργού.

«Σε δυο λεπτά έχετε πει απίστευτα ψέματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και αποχώρησε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να επιμένει: «Μίλησε ο καθ έξιν ψεύτης».

Μητσοτάκης σε Τζάκρη: «Λίγο πιο ήσυχα, είναι σύνθετα θέματα, δυσκολεύεστε να τα καταλάβετε»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, δεν άφησε χωρίς απάντηση τα όσα έκανε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, που φώναζε από τα έδρανα, ενόσω ο πρωθυπουργός ανέπτυσσε την πρωτολογία του, νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Συγκεριμένα, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούσε με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού για τον πληθωρισμό τροφίμων και το ελαιόλαδο, με τον ίδιο να της λέει: «Ακούστε λίγο… Ακούστε λίγο… Καταλάβετε λίγο… Είναι σύνθετα θέματα, πολλές φορές δυσκολεύεστε να τα καταλάβετε. Αμέσως ειρωνεία κυρία Τζάκρη… Λίγο πιο ήσυχα».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Εν πάση περιπτώσει εσείς έχετε ψηφίσει όλα τα μνημόνια σε αυτή την αίθουσα. Είστε πρωταθλήτρια… Επιτέλους δεν έχετε αφήσει και κανένα που δεν έχετε ψηφίσει».