Με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, κλιμάκια της ΝΔ πραγματοποίησαν διήμερη περιοδεία σε Κορινθία και Αργολίδα στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των ευρωεκλογών.

Στα κλιμάκια μετείχαν η βουλευτής Κορινθίας Μαρία-Ελένη Σούκουλη και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο γγ Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κορινθίας, Δημήτρης Σουφρίλας, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αργολίδας, Παναγιώτης Ζαχαριάς, καθώς και στελέχη των κομματικών οργανώσεων των δύο νομών.

vo1

Κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας, ο κ. Βορίδης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Νεμέας όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Φρούσιο, στελέχη και εργαζόμενους της δημοτικής Αρχής. Επίσης, επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας, ενώ συναντήθηκε και συνομίλησε με πολίτες σε καφέ της περιοχής.

Στη συνέχεια, ο κ. Βορίδης μετέβη στο Άργος, όπου συνόδευσε τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη.

Τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας, ο υπουργός Επικρατείας μετέβη στο Ναύπλιο, όπου είχε σειρά επαφών με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Ιωάννη Μαντζούνη, τον δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Ορφανό, τον μητροπολίτη Αργολίδας, Νεκτάριο, καθώς και με στελέχη και εργαζόμενους της περιφερειακής και δημοτικής Αρχής. Συναντήθηκε, επίσης, με εκπροσώπους της Ένωσης Κάμπινγκ Αργολίδας-Πελοποννήσου και του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ασίνης Δρεπάνου-Ιρίων, στην Πλάκα Δρεπάνου.

vo2

Βορίδης: Υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα, για τα οποία θα αποφασίσουν οι πολίτες

Ακόμη, ο κ. Βορίδης μετέβη στα γραφεία της ΔΕΕΠ Αργολίδας, όπου συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη με κομματικά στελέχη και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά μέσα, στη διάρκεια της οποίας, μεταξύ άλλων, τόνισε:

 «Πολλοί θεωρούν ότι οι ευρωπαϊκές εκλογές δεν είναι σημαντικές, ότι είναι χαλαρότερη η ψήφος, ότι είναι μια ευκαιρία, άκοπα και χωρίς συνέπειες, να στείλουν πολιτικά μηνύματα. Εκείνο το οποίο θέλουμε να εξηγήσουμε είναι ότι υπάρχουν μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα, για τα οποία θα αποφασίσουν οι πολίτες. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατεύθυνση που θα πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κεντρικούς τομείς πολιτικής: Την Ευρωπαϊκή Αμυντική Πολιτική, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, τη μετανάστευση, την ανταγωνιστικότητα. Ζητήματα που αφορούν και θα επηρεάσουν τον πολίτη. Γι' αυτό είναι κρίσιμο να υπάρξουν ευρωβουλευτές, οι οποίοι θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας, και άρα έχει μεγάλη σημασία η υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

vo3

Εξηγούμε και ένα ακόμα πράγμα στους πολίτες και στους θεσμικούς φορείς: Θα πέσει η κυβέρνηση αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για τη Νέα Δημοκρατία; Η απάντηση είναι όχι. Εκατόν πενήντα οκτώ βουλευτές έχουμε και 158 βουλευτές θα έχουμε. Άρα δεν θα υπάρξει τέτοιος κυβερνητικός κλυδωνισμός. Ρωτώ όμως: Θα είναι το ίδιο εκείνο το βράδυ το πολιτικό συμπέρασμα που θα βγει εάν έχουμε μια καθαρή στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης; Αυτή η στήριξη θα επηρεάσει ή δεν θα επηρεάσει την πορεία και τον ρυθμό του κυβερνητικού έργου; Το ίδιο συμπεριφέρεται μια κυβέρνηση εάν έχει -ας το πω- απομειωθεί η εμπιστοσύνη του λαού στο πρόσωπό της και το ίδιο συμπεριφέρεται εάν ξέρει ότι ο λαός στηρίζει την προσπάθεια της;

v4

Εμείς δεν λέμε ότι δεν έχει γίνει ποτέ κανένα λάθος σε μια πενταετή περίοδο διακυβέρνησης. Θα υπάρξουν και λάθη και αστοχίες και παραλείψεις. Λέμε, όμως, ότι το συνολικό αποτύπωμα είναι θετικό, ότι η στρατηγική είναι θετική, αναπτυξιακή, στρατηγική σταθεροποίησης, μεγέθυνσης των εισοδημάτων. Μια προσπάθεια για να μεγαλώσουμε την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, να θωρακίσουμε την άμυνά της, να προστατέψουμε τα σύνορά της, την αξιοπρέπειά της. Επομένως, όλα αυτά είναι ζητήματα που έχει σημασία να εγκριθούν από την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές».

v5