Σήμερα και αύριο ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί στη Δυτική Όχθη, προκειμένου να έχει συναντήσεις με στελέχη της Παλαιστινιακής Αρχής. O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει σήμερα στο αεροδρομιο του Τελ Αβίβ και την πρώτη ημέρα θα την περάσει στη Βηθλεέμ όπου θα συναντηθεί με μέλη της Παλαιστινιακής Αρχής, όχι όμως με τον επικεφαλής Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος τελικά θα λείπει στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί και με μέλη της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ. Θα δώσει, δηλαδή, έμφαση στον ανθρωπιστικό παράγοντα, κι ένα μήνυμα υπέρ της κατάπαυσης του πυρός.

Τη Δευτέρα θα δει τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο και μετά θα βρεθεί στη Ραμάλα, όπου θα έχει επαφές με μέλη της PLO, της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Θα ακολουθήσει περιήγηση στο μαυσωλείο του Αραφάτ και ύστερα θα επιστρέψει στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση τον επικρίνει επειδή δεν θα έχει επαφές και με Ισραηλινούς αξιωματούχους. Από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του να διατηρήσει η Ελλάδα τη στρατηγική της σχέση με το Ισραήλ και πως είναι υπέρ της λύσης των δύο κρατών βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.