Η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να επισκεφθεί τα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης έχει ένα ισχυρό πολιτικό συμβολισμό, ενώ παράλληλα στέλνει και πολλαπλά μηνύματα στους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και στο εσωτερικό του κόμματος του.

Με την κίνηση αυτή απαντά στην κυβέρνηση, που τον κατηγορεί για απολιτίκ πολιτική αλλά και τους σύντροφους του, που θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει χάσει το προφίλ του κόμματος που στέκεται αλληλέγγυο στους λαούς που υποφέρουν. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του «κόντρα στην θέση της κυβέρνησης που ακολουθεί την πολιτική των ίσων αποστάσεων ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να υιοθετεί το κίνημα συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό που υπάρχει σε πολλά Πανεπιστήμια του κόσμου παίρνοντας έτσι μία σαφή θέση κατα της γενοκτονίας ενός λαού ο οποίος έχει αντιμετωπίσει προβλήματα σε βάθος χρόνου».

Η επίσκεψη Κασσελάκη έχει ενοχλήσει την κυβέρνηση Νετανάχιου, καθώς ο Ισραηλινός πρέσβης στην Ελλάδα είχε αντιδράσει πριν από μερικές μέρες για την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η χώρα μας θα πρέπει να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος. Πάντως, με την κίνηση αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τέλος και στην κριτική που του έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα οι σύντροφοι του για την πρόθεση του να συναντηθεί με ένα ισχυρό εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ. Η συνάντηση αυτή δεν είχε γίνει τελικά, οι εντυπώσεις ωστόσο ήταν πολλές και έντονες.

Διαβάστε ακόμα: Κασσελάκης: Επισκέφτηκε τον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Αϊντα κοντά στη Βηθλεέμ - Συνομίλησε με τους κατοίκους (Εικόνες)


Στέφανος Κασσελάκης: Ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης στον φίλο παλαιστινιακό λαό

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη συνάντησή του το μεσημέρι της Κυριακής με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, στη Βηθλεέμ τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε συγκεκριμένα: «Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό. Έναν λαό που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ εδώ και πολλά χρόνια, που έχει δίκαια αιτήματα, και για τον οποίο πρέπει η Ευρώπη να παράσχει αμέριστη συμπαράσταση ώστε να υπάρξει και άμεση κατάπαυση του πυρός αλλά και την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια. Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τη λύση δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για ένα Παλαιστινιακό κράτος που να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατό και να έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Πάνω απ’όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης και νομίζω ότι όλος ο δυτικός κόσμος πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα να μπορέσουν το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να προχωρήσουν σε μια μόνιμη βάση ειρήνης».

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνοδεύουν στο εν εξελίξει ταξίδι του στην Παλαιστίνη, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο Τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η Τομεάρχισσα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτριος Παπαγεωργίου.