Διανύοντας τα τελευταία χιλιόμετρα της κούρσας των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, τα κυβερνητικά αλλά και κομματικά στελέχη βρίσκονται στην κυριολεξία με μια βαλίτσα στο χέρι. Κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας «σαρώνουν» τη χώρα, ώστε μέχρι τις 7 Ιουνίου να μην υπάρχει καμία περιοχή της Ελλάδας όπου να μην έχει βρεθεί κάποιο «γαλάζιο» στέλεχος. Η μεγάλη πρόκληση των εκλογών αυτών είναι η αποχή. Ο χρόνος που διεξάγονται οι ευρωεκλογές θεωρείται πολιτικά νεκρός και το ενδιαφέρον των πολιτών μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να είναι έντονο. Για τον λόγο αυτό το μήνυμα που στέλνουν από το κυβερνών κόμμα είναι πως η αποχή θα αποτελέσει τον μεγάλο κίνδυνο για τη Δημοκρατία. Αυτό που λένε από το Μέγαρο Μαξίμου είναι πως το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι η πολιτική αστάθεια και συμπληρώνουν πως η σταθερότητα αποτελεί βασική προϋπόθεση για να κάνει η χώρα μεγάλα άλματα.

Διαβάστε ακόμα: Δημοσκόπηση GPO για τα ''Παραπολιτικά'': Ποιον επιλέγουν για αρχηγό στην Κεντροαριστερά, απέναντι στον Μητσοτάκη - Κυρίαρχη η ΝΔ ενόψει της ευρωκάλπης

Στις ομιλίες που πραγματοποιούν τα κυβερνητικά στελέχη αναδεικνύουν τις µεταρρυθµίσεις που έγιναν στη χώρα την τελευταία πενταετία σε συνάρτηση µε τις αποφάσεις που ελήφθησαν (κάποιες έπειτα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη) στην Ευρώπη και µας αφορούσαν άµεσα.

Για τα προβλήµατα της καθηµερινότητας που απασχολούν τους πολίτες, όπως το µεγάλο ζήτηµα της ακρίβειας, εξηγούν στους πολίτες πως η κυβέρνηση έχει λάβει µέτρα τα οποία λειτουργούν αθροιστικά, όµως, όπως λένε, η πιο δοµική παρέµβαση είναι η αύξηση των µισθών και η µείωση της ανεργίας. Οπως σε κάθε προεκλογική µάχη, έτσι και τώρα στρέφουν τα βέλη τους προς την αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κόµµα απολιτίκ και lifestyle, ενώ θέλοντας να συσπειρώσουν το δεξιό κοινό χαρακτηρίζουν «πατριδοκάπηλους» τους Νατσιό και Βελόπουλο.

Περιοδείες όλο αυτό το διάστηµα έχουν πραγµατοποιήσει επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, ο υφυπουργός Οικονοµικών, Χάρης Θεοχάρης, η γραµµατέας του κόµµατος, Μαρία Συρεγγέλα, και ο γενικός διευθυντής, Γιάννης Σµυρλής.

Μάκης Βορίδης

Παράλληλα με τις κυβερνητικές του υποχρεώσεις πραγματοποιεί περιοδείες και προεκλογικές συγκεντρώσεις εντός και εκτός της περιφέρειάς του ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Πρόσφατα επισκέφθηκε την Κορινθία και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες. Ακολούθως μετέβη στο Κιάτο, όπου επισκέφθηκε την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ενώ ολοκλήρωσε την περιοδεία του με την ανοιχτή ομιλία του στο Ξυλόκαστρο.

voridhs

Σοφία Ζαχαράκη

Περιοδεία σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα πραγματοποίησε η αεικίνητη υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη. Βρέθηκε στα πάτρια εδάφη της, σε ένα μέρος όπου τη γνωρίζουν καλά, και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς. Μάλιστα, συναντήθηκε στο Καρπενήσι με τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, Αρη Τασιό, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στη συνέχιση και ενίσχυση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ και στις κοινές δράσεις ενίσχυσης των οικογενειών υπό το πρίσμα του δημογραφικού ζητήματος.

zaxaraki__1_

Κυριάκος Πιερρακάκης

Στην Κρήτη, και πιο συγκεκριμένα στους Νομούς Λασιθίου και Ρεθύμνου, περιόδευσε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, που είχε συναντήσεις με αιρετούς, εκπροσώπους των τοπικών φορέων, κομματικά στελέχη και πολίτες, με τους οποίους συζήτησε τόσο για θέματα του χαρτοφυλακίου του όσο και το διακύβευμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας του επισκέφθηκε τον Αγιο Νικόλαο, το Οροπέδιο, τη Νεάπολη και την Ελούντα.

pierakakhs

Δόμνα Μιχαηλίδου

Ενα από τα πιο δραστήρια κυβερνητικά στελέχη είναι η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Παππά, τον βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα, αλλά και κομματικά στελέχη βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Κάρπαθο. Η Πειραιώτισσα υπουργός φυσικά δεν ξεχνά την περιφέρειά της και τους ανθρώπους που την τίμησαν. Ετσι έχει περιοδεύσει σε Υδρα και Αίγινα, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες.

mixailidou

Όλγα Κεφαλογιάννη

Τη Λευκάδα και το Μεγανήσι επισκέφθηκε η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, ξεναγήθηκε στην Πλατεία Ποιητών στις προτομές επιφανών ποιητών της Λευκάδας και περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο της Ιωάννου Μελά, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες, κατοίκους και επισκέπτες. Φυσικά, εκτός από τις ευρωεκλογές, ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης ήταν η πορεία του τουρισμού στην περιοχή και τα μηνύματα για το φετινό καλοκαίρι.

kefalogiannh

Παύλος Μαρινάκης

Μπορεί οι πολιτικές υποχρεώσεις του να είναι αυξημένες, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα τρέξει για την παράταξη και σε αυτές τις εκλογές. Αλλωστε είναι ένα από τα στελέχη του κόμματος που γνωρίζουν πολύ καλά πώς οργανώνεται ο προεκλογικός αγώνας! Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, λοιπόν βρέθηκε στην Αργολίδα. Επισκέφθηκε την αγορά του Αργους και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες, ενώ στη συνέχεια έκανε στάση και στο Ναύπλιο.

marinakhs_paylos

Νίκος Δένδιας

Στοχευµένες περιοδείες πραγµατοποιεί σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο υπουργός Εθνικής Αµυνας, Νίκος ∆ένδιας. Εχει βρεθεί σε Κατερίνη και Κιλκίς, σε Πιερία και Ηµαθία, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, όπου µαζί µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεναγήθηκαν στο πλωτό ναυτικό µουσείο του αντιτορπιλικού «Βέλους», που βρίσκεται στο λιµάνι της πόλης. Ο Νίκος ∆ένδιας στις περιοδείες του συναντά πάντοτε τον µητροπολίτη της περιοχής, παράγοντες της Αυτοδιοίκησης, ενώ πραγµατοποιεί και µεγάλες συγκεντρώσεις, όπου µεταφέρει το µήνυµα του κόµµατος. Τις επόµενες ηµέρες θα βρεθεί σε Σέρρες και Χαλκιδική.

dendias_d

Κώστας Σκρέκας

Την Πρέβεζα επισκέφθηκε πριν από λίγες ηµέρες ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. Βρέθηκε στην αγορά της πόλης και συνοµίλησε µε καταστηµατάρχες και κατοίκους, ενώ διαβεβαίωσε ότι η στήριξη της Περιφέρειας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας, ώστε το βιοτικό επίπεδο όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων να γίνεται συνεχώς καλύτερο. Μαζί µε τον δήµαρχο της πόλης συζήτησαν για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου και την περαιτέρω αναβάθµιση της περιοχής.

skrekas

Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά»