Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO για τα «Παραπολιτικά» , σχολίασε ο Αντώνης Παπαργύρης, Διευθυντής ερευνών GPO, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

*Διαβάστε εδώ: Δημοσκόπηση GPO για τα ''Παραπολιτικά'': Ποιον επιλέγουν για αρχηγό στην Κεντροαριστερά, απέναντι στον Μητσοτάκη - Κυρίαρχη η ΝΔ ενόψει της ευρωκάλπης

Υπενθυμίζεται ότι η κυλιόµενη δηµοσκόπηση της GPO, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 25/05, ιχνηλατεί τα ρεύµατα στο εσωτερικό της κοινωνίας σχετικά µε το ενδεχόµενο συγκρότησης µιας ενιαίας κεντροαριστερής παράταξης, καταγράφοντας και τη δυναµική κεντρικών πολιτικών προσώπων που θα µπορούσαν να ηγηθούν ενός τέτοιου πολιτικού σχήµατος.

«Και ο Τσίπρας και ο Κασσελάκης και ο Ανδρουλάκης απευθύνονται στο κομματικό τους ακροατήριο, δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να προσεγγίσουν κέντρο και ευρύτερο ακροατήριο», επισήμανε ο κ. Παπαργύρης.


«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολυσυλλεκτικός»

«Αυτός που προσπαθεί να σπάσει το κομματικό ακροατήριο είναι ο Κασσελάκης, όμως το 52% λέει ότι κανένας από αυτούς δεν μπορεί να το κερδίσει. Ο Μητσοτάκης έχει το κέντρο μαζί του και κερδίζει από κεντροαριστερά, είναι πολυσυλλεκτικός», πρόσθεσε.

«Ο Κασσελάκης έχει καταλάβει ότι ο Μητσοτάκης κατευθύνεται σε αυτά τα κοινά και προσπαθεί να το κάνει, εξ ου και εμφανίζεται ως αυτός που μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Ο Τσίπρας χάνει σε αυτή την πιθανότητα, καθώς είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από τις ήττες του έναντι του Μητσοτάκη, γι’ αυτό και οι πολίτες δεν τον επιλέγουν», πρόσθεσε.

«Η δημοσκόπηση εμφανίζει κυριαρχία Μητσοτάκη και κανείς δεν μπορεί από την άλλη πλευρά με αξιώσεις να απειλήσει τον πρωθυπουργό», τόνισε κλείνοντας.

O Αντώνης Παπαργύρης   στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 27-05-24