Στην αποκάλυψη ότι η φωτιά στο Άλσος Βεΐκου που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής 26/05, προκλήθηκε από χρήση βεγγαλικών, καθώς και για το ότι έχουν προσαχθεί τρεις ανήλικοι, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται, προχώρησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

*Διαβάστε εδώ: Κικίλιας: Καμία ανοχή στους δράστες της απρόκλητης επίθεσης στους εθελοντές της Πάρνηθας

Στην ανάρτησή του στο Χ, ο κ. Κικίλιας κάνει λόγο για μια «πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά», χαρακτηρίζοντας «σοκαριστικό» το γεγονός ότι προκλήθηκε από βεγγαλικά.

«Εφιστώ την προσοχή των γονιών και για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνω: οι εμπρηστές, είτε από αμέλεια, είτε από πρόθεση, με το νέο νόμο τιμωρούνται με βαριές ποινές», καταλήγει στην ανάρτησή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.


Ολόκληρη η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια

Χθες, αργά το απόγευμα, στο Άλσος Βεΐκου εκδηλώθηκε μια πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά και χρειάστηκε η επέμβαση όχι μόνο επίγειων αλλά και εναέριων μέσων της πυροσβεστικής, που επιχείρησαν με το τελευταίο φως της ημέρας, για να κατασβεστεί πριν επεκταθεί.

Είναι σοκαριστικό ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από χρήση βεγγαλικών και προσήχθησαν τρεις ανήλικοι.

Εφιστώ την προσοχή των γονιών και για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνω: οι εμπρηστές, είτε από αμέλεια, είτε από πρόθεση, με το νέο νόμο τιμωρούνται με βαριές ποινές.