Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Με αφορμή την σύλληψη του Τούρκου εμπρηστή στο όρος Αιγάλεω τόνισε ότι «είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα από τον Έβρο στις αρχές Απριλίου, αμέσως συνελήφθη από τις αρχές της χώρας, οδηγήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο φυλάκιο της Ορεστιάδας όπου καταγράφηκε και ταυτοποιήθηκε. Στην συνέχεια αφού παρήλθε το προβλεπόμενο από το νόμο διάστημα και αφού ο ίδιος υπέβαλε αίτηση ασύλου, δήλωσε διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα και έκλεισε ραντεβού για συνέντευξη τον Ιούνιο».

Ο Δημήτρης Καιρίδης  στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"  27-05-24
Για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε ότι «ήταν προϊόν πολύ δύσκολων διαπραγματεύσεων που κράτησαν πάρα πολλά χρόνια και εν τέλει είναι ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα της απερχόμενης ευρωβουλής. Περιμένουμε να εφαρμοστεί».

«Θέλουμε να το εφαρμόσουμε και για να το εφαρμόσουμε χρειαζόμαστε χρηματοδότηση, αυτό διεκδικούμε. Χρειαζόμαστε πρόσθετη χρηματοδότηση και μέχρι το ‘27 που λήγει η παρούσα χρηματοδοτική περίοδος και μετά με τον νέο προϋπολογισμό ‘28-’34 η διαπραγμάτευση του οποίου ξεκινάει το ‘25», κατέληξε ο κ. Καιρίδης.