Με την πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί της Τρίτης (28/05), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε την πριγκίπισσα Κάκο με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκαν η μακροχρόνια φιλία και οι ιδιαίτερα στενές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιαπωνία, με αφορμή και τη συμπλήρωση 125 ετών διπλωματικών σχέσεων.

mitsotakis_prigkipissa_kako_iapwnias007
mitsotakis_prigkipissa_kako_iapwnias001
mitsotakis_prigkipissa_kako_iapwnias006
mitsotakis_prigkipissa_kako_iapwnias005
mitsotakis_prigkipissa_kako_iapwnias004
mitsotakis_prigkipissa_kako_iapwnias003
mitsotakis_prigkipissa_kako_iapwnias002

Επίσης, επισημάνθηκε η σημασία των ανταλλαγών σε πολιτιστικό και διαπροσωπικό επίπεδο, ενώ συζητήθηκε το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων που ξετυλίγεται στο πλαίσιο του τρέχοντος «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας - Ιαπωνίας».

kako_iaponia

Νωρίτερα, η πριγκίπισσα Κάκο, κόρη του διαδόχου Ακισίνο και δισέγγονη του αυτοκράτορα Χιροχίτο, επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

sakkelaropoyloy_prigkipissa_iapwnias__2_
sakkelaropoyloy_prigkipissa_iapwnias__1_

«Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας και Ιαπωνίας»

Σημειώνεται πως η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας βρίσκεται στη χώρα μας ως επίσημη προσκεκλημένη της ελληνικής κυβέρνησης, σε μια ιδιαίτερη συγκυρία για τις ελληνο-ιαπωνικές σχέσεις, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το «Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας και Ιαπωνίας».

Διαβάστε ακόμα: Η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας στο Μουσείο της Ακρόπολης - Δείτε φωτογραφίες

Η ανακήρυξη του 2024 ως «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας και Ιαπωνίας» είχε συμφωνηθεί τον Ιανουάριο του 2023, μεταξύ του κ. Μητσοτάκη, που πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία, και του Ιάπωνα ομολόγου του, Φούμιο Κισίντα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1l4omcn8swx)