«Αιχμές» στην αντιπολίτευση άφησε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, αναφορικά με τις προτάσεις της για την οικονομία της χώρας, ο οποίος δήλωσε πως «έχουμε ένα πιο αστραφτερό περιτύλιγμα στη μορφή του κ. Κασελάκη, η ουσία όμως των ιδεών είναι οι ίδιες του κ. Τσίπρα το 2014-2015».

«Η χώρα μας υπέφερε πολύ την προηγούμενη δεκαετία και είναι πολύ σημαντικό να τονίζουμε την έννοια των μεταρρυθμίσεων και του εκσυγχρονισμού», τόνισε ο Αλέξης Πατέλης, μιλώντας στη Ναυτεμπορική, και συνέχισε λέγοντας ότι σε αυτό το ζήτημα «δεν έχουμε ακούσει μια αξιόπιστη πρόταση της αντιπολίτευσης, έχουμε απλώς το φαινόμενο Τσίπρας 2.0».

Παράλληλα, τόνισε πως οι πολίτες πρέπει να σταθούν στις πολιτικές που προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης και όχι στις διακοπές, το σπίτι ή τα «ωραία έπιπλα που έχει».

@alexdunujlc Λεφτααααα (αλλιως Τσιπρας 2.0) #ναυτεμπορικη #εκλογες #κασσελακης #τσιπρας #λεφτα ♬ original sound - Alex Patelis



Αναλυτικά, όσα είπε ο Αλέξης Πατέλης

«Στην αρχή οι πολίτες πήραν λίγο στην πλάκα τον κ. Κασελάκη ότι είναι ένας θεός άνθρωπος, μας δείχνει το σκυλί του, μας δείχνει τις διακοπές του, το σπίτι του, τι ωραία τα έπιπλα που έχει. Όμως πρέπει να σταθούμε στις πολιτικές. Έβλεπα σήμερα το πρωί το βίντεο για επαναφορά 13ου-14ου του μισθού και δεν έχουμε μάθει τίποτα από την προηγούμενη δεκαετία.

Έχουμε ένα πιο αστραφτερό περιτύλιγμα στη μορφή του κ. Κασελάκη, η ουσία όμως των ιδεών είναι οι ίδιες του κ. Τσίπρα 2014-2015. Υπάρχει κάποιο σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, υπάρχουν πολιτικές οι οποίες υπηρετούν την αύξηση της παραγωγικότητας, την διατηρήσιμη αύξηση των μισθών, τη σύγκληση με την Ευρώπη ή απλώς πάμε πάλι πίσω στο παρελθόν όπου πάμε συναντάμε τους αγρότες, τους τάζουμε χρήματα, συναντάμε τους μικρομεσαίους, τους τάζουμε χρήματα, συναντάμε τον οποιοδήποτε και του τάζουμε χρήματα; Αυτό δεν πρόκειται να οδηγήσει σε βελτίωση στο βιοτικό επίπεδο της χώρας, απλώς θα οδηγήσει σε μια νέα χρεοκοπία.

Γιατί όταν μιλάμε για λεφτά που θα βρεθούν για να καλύψουμε ένα κενό, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι τα λεφτά αυτά θα έρθουν τελικά από την τσέπη του μέσου πολίτη στο όνομα του οποίου σήμερα γίνονται αυτές οι πλειοδοσίες υποσχέσεων. Η χώρα μας υπέφερε πολύ την προηγούμενη δεκαετία και είναι πολύ σημαντικό να τονίζουμε την έννοια των μεταρρυθμίσεων και του εκσυγχρονισμού. Και σε αυτό το ζήτημα δεν έχουμε ακούσει μια αξιόπιστη πρόταση της αντιπολίτευσης, έχουμε απλώς το φαινόμενο Τσίπρας 2.0.

Το βιοτικό επίπεδο μας θα αυξηθεί μόνο μέσω από αύξηση μισθών, η οποία μπορεί να έρθει μόνο με την βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας, το οποίο μπορεί να έρθει μόνο με μεταρρυθμίσεις και αυτό κάνει η κυβέρνηση».