Ο σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι στο λεγόμενο προοδευτικό κέντρο, στο δημοκρατικό κέντρο. Ο μεσαίος χώρος είναι ένας χώρος προοδευτικός, ένας χώρος δημοκρατικός με κεντρώες απόψεις και αντιλήψεις και προφανώς όταν υπάρχουν πολιτικοί σχηματισμοί που διευρύνουν την απήχηση τους είτε από τα δεξιά προς το μεσαίο χώρο, όπως παλαιότερα είχε κάνει η ΝΔ, είτε σήμερα από τη δημοκρατική αριστερά μέχρι το μεσαίο χώρο όπως η απεύθυνση αυτή έχει γίνει από πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως από τον κ. Κασσελάκη, ο χώρος αυτός είναι εφαπτόμενος. Άρα στο χώρο αυτό συνάντησης υπάρχει περίπτωση να βρεθείς με πολλούς συμμαχητές σου από το παρελθόν και με καινούργιους από το παρόν και το μέλλον».

Ακόμη υποστήριξε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια απεύθυνση η οποία έχει να κάνει με τη διεύρυνση του ακροατηρίου του μεσαίου χώρου. Χωρίς να παραβιάζει την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε ευρύτερα ακροατήρια και μέσα σε αυτή την απεύθυνση ξεκινάει από την Αριστερά και πηγαίνει μέχρι και το δημοκρατικό προοδευτικό κέντρο».

Ερωτηθείς για το ποσοστό που θα λάβει ο κ. Κασσελάκης στις ευρωεκλογές είπε πως «το ποσοστό θα είναι μια δύναμη στα χέρια του για να ξέρουμε αν μπορεί να λειτουργήσει ως μια πιο δυνατή αντιπολίτευση και να βάλει ένα τέρμα σε αυτό που οι πολίτες αισθάνονται ως ανέλεγκτη ή ανεξέλεγκτη διαχείριση εξουσίας».

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 28-05-24


Για τον κ. Τσίπρα δήλωσε ότι «αναγνωρίζω πάρα πολλά πράγματα που έχει κάνει σε αυτό τον τόπο και πολλές αρετές τις οποίες έχει» ενώ για τον κ. Κασσελάκη υπογράμμισε ότι «έχει εφαρμόσει στην πολιτική διαδρομή αυτών των μηνών μια καινούργια νόρμα η οποία σπαει τις κατεστημένες. Η νέα νόρμα είναι ότι "ελάτε να σας κάνω κοινωνούς, με απόλυτη διαφάνεια, μιας ζωής και μιας διαδρομής που θέλω για μένα να είναι κρυστάλλινη". Έχουμε δηλαδή έναν πολιτικό αρχηγό που για πρώτη φορά είναι σαν το κρύσταλλο, μπορεί ο κάθε πολίτης να παρακολουθήσει τι έχει, πως ζει. Δεν υπάρχουν σκιές σε αυτό».

Απαντώντας στο δημοσιογραφικό σχόλιο ότι «το πόθεν έσχες όμως τόσους μήνες δεν το έχει παρουσιάσει» σημείωσε ότι «έχει δεσμευτεί για αυτό άρα σέβομαι τη δέσμευσή του».

Ερωτηθείς ποιο πιστεύει ότι είναι το λάθος του κ. Κασσελάκη από την πρώτη μέρα που μπήκε στο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα απάντησε ότι «είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι τόσο αυθόρμητος γιατί είναι ο πραγματικός ο εαυτός του που προφανώς δεν έχει μπει στη διαδικασία των κομματικών ζυμώσεων, των κομματικών διεργασιών και αυτό κάποιους ενοχλεί γιατί έχουν μάθει με ένα διαφορετικό τρόπο καθημερινής κομματικής συνδιαλλαγής».

Ερωτηθείς αν αποκλείει στις επόμενες εθνικές εκλογές να κατέβει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «σε αυτή τη χρονική περίοδο δεν έχω βλέψεις για την ενεργό κοινοβουλευτική δράση».

Μάλιστα απαντώντας στο εάν τον ενδιαφέρει η καθολική επιστροφή στην πολιτική μέσα από μία υποψηφιότητα σημείωσε ότι «να πω ψέματα ότι κάποια στιγμή αν οι συνθήκες αλλάξουν ή ωριμάσουν ότι δεν θα ενδιαφερθείς και πάλι αν βρεις την έμπνευση σου θα είναι λάθος γιατί η πολιτική είναι ένα μικρόβιο το οποίο το καταπολεμάς, το έχεις σε ύπνωση για χρόνια.

Εγώ όπως βλέπω τον εαυτό μου στο πολύ άμεσο μέλλον θα το έχω ακόμα σε ύπνωση γιατί με ενδιαφέρει η δουλειά μου, από εκεί και έπειτα αν με ρωτήσετε σε μερικά χρόνια από σήμερα αν θα δημιουργηθούν οι συνθήκες ή αν δημιουργηθεί κίνητρο ή έμπνευση από κάποιον εδώ είμαστε».

Ερωτώμενος εάν θα έβλεπε τον εαυτό του ως υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν νομίζω ότι ο κ. Κασσελάκης θα χρησιμοποιούσε ανθρώπους από τόσο στενό τεχνοκρατικό επίπεδο».

«Εγώ που τον ρώτησα είπε ότι το κριτήριο μου θα είναι η ενσυναίσθηση, η ηθική και η τεχνοκρατική αντίληψη», τόνισε ο δημοσιογράφος με τον κ. Σπηλιωτόπουλο να απαντά πως «να το δούμε, όλα θα εκτιμηθούν αλλά έχει τόσο ικανά στελέχη στο κόμμα του που μπορεί να κάνει μια πολύ καλή κυβέρνηση αν και εφόσον υπάρξει αυτή η εντολή».

«Σίγουρα δεν ψηφίζετε ΝΔ, είστε ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη», αποκρίθηκε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο δημοσιογράφος με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο να απαντά ότι «εγώ είμαι τεχνοκράτης και κάνω τη δουλειά μου, σας περιγράφω την κατάσταση και προσπαθώ να την περιγράψω όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά. Το ότι έχω απόσταση ιδεολογική και πολιτική από την σημερινή ΝΔ αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο».