Την επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο πολιτικό προσκήνιο μέσα από τον ρόλο του εκφραστή της μεγάλης προοδευτικής παράταξης «ξορκίζει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνέντευξη του ο Στέφανος Κασσελάκης ισχυρίστηκε ότι όπως του έχει πει ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

«Όχι, δεν θα γυρίσει ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία της Αριστεράς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης ενώ πρόσθεσε πως συνομιλούν μία με δύο φορές την εβδομάδα. Σχολίασε, μάλιστα, πως ο πρώην πρωθυπουργός πλέον ασχολείται με το Ινστιτούτο που έχει φτιάξει.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πει ακριβώς αυτό. Εχει διαμηνύσει με όλους τους τρόπους ότι δεν τον ενδιαφέρει η επιστροφή του στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λένε, μάλιστα, τακτικοί συνομιλητές του ο πρώην αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι το κεφάλαιο αυτό έχει τελειώσει γι’ αυτόν. «Ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και παραιτήθηκε. Γιατί να επιστρέψει στο ίδιο πράγμα», λένε χαρακτηριστικά.


Αλέξης Τσίπρας: Τι θα κάνει, αν κληθεί να διαδραματίσει έναν ρόλο στη μεγάλη προοδευτική παράταξη

Τα ίδια στελέχη αφήνουν πάντως να εννοηθεί ότι εαν τα πράγματα έρθουν διαφορετικά και ο Αλέξης Τσίπρας κληθεί να διαδραματίσει έναν ρόλο στην μεγάλη προοδευτική παράταξη τότε δεν αποκλείεται τίποτα. Αυτό προφανώς το γνωρίζει πολύ καλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται να μιλά για την μεγάλη προοδευτική παράταξη θέλοντας με αυτό τον τρόπο να μπει σφήνα στις φιλοδοξίες του πρώην πρωθυπουργού.

Για την ώρα, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να ενδιαφέρεται μόνο για το Ινστιτούτο που έχει δημιουργήσει και είναι αρνητικός σε ολες τις προτάσεις που του κάνουν τα στελέχη του κόμματος τος του να ηγηθεί ενός νέου σχήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στα Παραπολιτικα 90,1 ανάφερε ότι «Ο Αλ.Τσίπρας έχει σημαντικό ρόλο να παίξει σε μια τέτοια προοπτική, είναι παρών, είναι ενεργός και ο περισσότερος κόσμος θέλει μια ενεργό επαναφορά του στην πολιτική με όποιο τρόπο γίνει αυτό».

Ερωτηθείς αν υπερκαλύπτει οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ η πιο «φαντεζί» προσέγγιση στην οποία επιμένει ο κ. Κασσελάκης, ο Γ. Τσίπρας απάντησε: «Δέκα μέρες πριν τις εκλογές δεν είναι ώρα για τέτοιες συζητήσεις. Η άποψή μου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πρόβλημα γενικά με το θέμα επικοινωνίας είτε για να αναδείξει τα θετικά το οποία είχε η πολιτική του και επί κυβέρνησης και αργότερα, είτε για να μιλήσει για τα όποια λάθη έγιναν».


Η δημοσκόπηση της GPO για την Κεντροαριστερά που έφερε αναταράξεις 

Οι αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκαν από την δημοσκόπηση της GPO για το ποιον επιθυμούν οι πολίτες για αρχηγό στην κεντροαριστερά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωνε ποσοστό 16,0%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 13,4%, ο Στέφανος Κασσελάκης 10,5%, ο Χάρης Δούκας 5,4%, ο Αλέξης Χαρίτσης 5,0% και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης 4,6%.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνέντευξη του υπογράμμισε εκτός των άλλων πως δεν θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον αμφισβητεί προσωπικά και αναφορικά με τα «καρφιά» του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα βιντεάκια στο TikTok, ο κ. Κασσελάκης είπε πως δεν θεωρεί ότι ήταν για τον ίδιο. Τέλος επανέλαβε ότι θα καταθέσει το «Πόθεν εσχες» πριν τις ευρωεκλογές, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γίνει πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές.


ΣΥΡΙΖΑ: Η ακρίβεια στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές

Εν τω μεταξύ όπως έλεγαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η μεγάλη μάχη κατά της ακρίβειας είναι στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του Στέφανου Κασσελάκη προσωπικά, ο οποίος μιλώντας στην Σπάρτη χαρακτήρισε «αναγκαία για την άνθιση όλης της κοινωνίας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ», η οποία, όπως τόνισε σε ανάρτησή του, κοστίζει 2,7 δισ. και προσφέρει ανακούφιση για την κοινωνία και μισό δισ.στα Ταμεία του κράτους.

Η στόχευση της καμπάνιας είναι διττή: Αφενός να εμπεδώσει ο κόσμος τις κοστολογημένες «θεραπευτικές» προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου η κοινωνία να βγει από το αδιέξοδο και αφετέρου να καταδειχθεί ότι η ακρίβεια είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.

Με ανάρτηση του στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης, επέκρινε με καυστικότητα και την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, απέναντι σε μια συνταξιούχο που του είπε ότι «πεινάει».

«Χθες στην Κέρκυρα, ο πρωθυπουργός, σε μια γυναίκα που παραπονέθηκε ότι παίρνει σύνταξη 440 ευρώ, είπε: "Η εκκλησία δεν σε βοηθάει;". Δηλαδή εσύ τι ρόλο έχεις; Τι κάνεις; Κάθε μέρα ξυπνάς εντάξει όταν ένας ηλικιωμένος άνθρωπος έχει σύνταξη πείνας, όταν τόσοι άνθρωποι έχουν μισθούς πείνας;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός σού λέει ότι έχει 6,28 ευρώ η φέτα. Μία υποψήφια ευρωβουλεύτριά του λέει 4,5 ευρώ η φέτα. Ε, βέβαια, όταν έχεις 400 γραμμάρια φέτα και μισό ντεπόζιτο στο αυτοκίνητό σου, όλα φθηνότερα είναι».