Στα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία και στα μελλοντικά σχέδια αναβάθμισης του στόλου των λεωφορείων στην Αττική αναφέρθηκε η υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χριστίνα Αλεξοπούλου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή Πρωινές ιστορίες” με τον Γιάννη Αργυρό.

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου ενημέρωσε ότι κυκλοφορούν ήδη περίπου 70 ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Αττικής. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται να φτάσουν τα 100 λεωφορεία, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση των συνολικά 140 ηλεκτρικών λεωφορείων. Η κα Αλεξοπούλου τόνισε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με τους φορτιστές και τα λεωφορεία κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους.

Σχέδια για το μέλλον

Η κα Αλεξοπούλου ανέλυσε επίσης τα μελλοντικά σχέδια για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων. Στόχος μέχρι το τέλος του 2027 είναι να αντικατασταθούν 1.300 λεωφορεία με νέα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Η υφυπουργός ανέφερε ότι έχουν ήδη υπογραφεί δύο συμβάσεις για την προμήθεια 300 νέων λεωφορείων φυσικού αερίου CNG, με τα πρώτα 10 να αναμένονται μέχρι το τέλος Ιουλίου. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος και θα τεθεί σύντομα σε διαβούλευση ένας νέος διαγωνισμός για 700 επιπλέον λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Αναφορικά με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία

Χ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Κυκλοφορούν περίπου 70 λεωφορεία στους δρόμους της Αττικής και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα έχουμε 100 λεωφορεία στους δρόμους του Λεκανοπεδίου και ακολούθως μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουμε το σύνολο των ηλεκτρικών λεωφορείων, τα 140 λεωφορεία. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους φορτιστές, κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους.

Χ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Ο σχεδιασμός μέχρι το τέλος του 2027 είναι να αντικαταστήσουμε 1.300 λεωφορεία με νέα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Έχουμε υπογράψει δύο ακόμα συμβάσεις για 300 νέα λεωφορεία φυσικού αερίου CNG, θα έχουμε τα πρώτα 10 λεωφορεία μέχρι το τέλος Ιουλίου. Είναι έτοιμος και θα βγει σε διαβούλευση και ο νέος διαγωνισμός για επιπλέον 700 λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θεωρώ ότι θα μπει σε διαβούλευση.

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου στον  Γιάννη Αργυρό "Πρωινές Ιστορίες"                     29-05-24