Στο Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς με θέμα «Climate in the center of Economy» που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Grand Hyatt Athens» μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Tο συνέδριο επικεντρώνεται στις τρέχουσες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες τάσεις των κεφαλαιαγορών, με ειδικό βάρος στις προκλήσεις της βιωσιμότητας και στην ανάλυση των επιπτώσεων που έχει η κλιματική αλλαγή στο χρηματοπιστωτικό τομέα και στην οικονομία της Ελλάδας στο σύνολό της.

Παρευρίσκονται σημαντικές προσωπικότητες του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού τομέα, όπως η αρμόδια Επίτροπος για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την ένωση των κεφαλαιαγορών στην ΕΕ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, εκπρόσωποι εποπτικών αρχών κεφαλαιαγοράς από όλο τον κόσμο, όπως Η.Π.Α., Αυστραλία, Βέλγιο, Ισπανία, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία, Σιγκαπούρη, επικεφαλής φορέων του χρηματοπιστωτικού τομέα και της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλοι θεσμικοί παράγοντες.
mitsotakis_kefalaiagora4289300-004
mitsotakis_kefalaiagora4289299-003
mitsotakis_kefalaiagora4289294-001
mitsotakis_kefalaiagora4289293__1_-002


Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι εκπληκτικά θετική

«Ήδη ξεπεράσαμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ανάπτυξης μετά από μια μεγάλη περίοδο κρίσης. Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι καλή, έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, δεν είναι όλες οι χώρες τόσο δημοσιονομικά αυστηρές όπως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή» είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχουμε μια ποιότητα που προκαλεί το ενδιαφέρον των να. Οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και την κυβέρνηση», τόνισε στη συνέχεια και συμπλήρωσε: «Πρέπει να καλύψουμε το κενό των επενδύσεων την περίοδο της κρίσης καθώς μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο είχαμε τη μεγαλύτερη απόρριψη επενδύσεων. Το εδαφος που καλύψαμε είναι τεράστιο και έχουμε και άλλο δρόμο μπροστά μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τους στόχους της κυέρνησής του είπε: «Θέλουμε να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής των πολιτών με μεγαλύτερες επιτυχίες της οικονομίας και μεγαλύτερη ασφάλεια. Η Ελλάδα ποτέ δεν επωφελήθηκε από τη νηνεμία που δημιούργησε η πτώση του Τείχους του Βερολίνου και πάντα ξοδεύαμε το 2% του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες. Χρειάζεται μια βελτίωση της αποδοτικότητας της αξιοποίησης των επενδύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Και τόνισε: «Χρειαζόμαστε κοινές πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να κινητοποιήσουμε πόρους για το ευρωπαϊκό κοινό καλό. Οι τράπεζες πρέπει να γίνουν πιο ανταποδοτικές αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να αναλάβουν περισσότερα ρίσκα».