Συνέντευξη στα Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή έδωσε το πρωί της Τετάρτης (29/05) η Μαρία Σπυράκη.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις επερχόμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, επισημαίνοντας ότι: «Αυξάνεται το ενδιαφέρον των πολιτών για τις ευρωεκλογές», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Η εκλογή αυτή έχει ένα σαφές δίλημμα, συνεχίζει η κυβέρνηση στα ήρεμα νερά, διορθώνει λάθη και παραλείψεις, κάνει πολιτικές επιλογές στην κατεύθυνση που ξέρουμε ή περνάμε στην περίοδο της ταραγμένης ζώνης ή επιστρέφουμε στην περίοδο των αναταράξεων; Γιατί η ευρωκάλπη ανεξαρτήτως του αν επηρεάζει ή όχι την σύνθεση της πλειοψηφίας που παραμένει σταθερή, παράγει πολιτικό αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε ότι: «Υπάρχει μια έλλειψη πολιτικότητας, τουλάχιστον από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να μείζονα που αφορούν τη χώρα και την Ευρώπη. Δεν έχω καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει όταν πάμε στο ευρωκοινοβούλιο να ψηφίσουμε το αμυντικό ταμείο θα πει ναι ή θα πει όχι; Τι θα κάνει όταν θα πάμε στην Ευρώπη και θα πούμε ότι χρειαζόμαστε μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας μας θα πει ναι ή θα πει όχι. Τι θα κανει ότι πάμε να αλλάξουμε την κοινή αγροτική πολιτική και η LEFT που ανήκει θα πει όχι. Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίζει υπέρ του εθνικού συμφέροντος ή θα πάει με το κόμμα στο οποίο ανήκει;».

Τέλος, η Μαρία Σπυράκη σημείωσε ότι «Πρέπει να διατηρηθεί η συμμαχία του Κέντρου. Ειμαι αναφανδόν οπαδός της συμμαχίας του Κέντρου, όσα νομοθετήματα ηγήθηκα ή συμμετείχα ψηφίστηκαν από τη συμμαχία του Κέντρου που σημαίνει από την Κεντροδεξιά, τους Σοσιαλιστές και τους Φιλελεύθερους. Δεν μπορούμε να παίξουμε με ακραίες καταστάσεις που στην Ευρώπη θα υπο-εκπροσωπουνται όπως είναι οι δικές μας Ελληνική Λύση ή άλλες ομορφιές και δεν μπορούμε να ακουμπήσουμε στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλος της αριστερής ομάδας του LEFT που έχει καταψηφίσει κάθε εθνική επιλογή είτε αφορά την στήριξη των αγροτών μας είτε αφορά την στήριξη της βιομηχανίας».

Η Μαρία Σπυράκη στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 29-05-24