«Σαρώνει» η υποψηφιότητα Μπελέρη στη Βόρεια Ελλάδα, όπως επιβεβαιώθηκε μέσα από τη χθεσινή περιοδεία του γιου του, Πέτρου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο γιος του κρατούμενου στις φυλακές Αλβανίας, εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Φρέντι, Πέτρος Μπελέρης, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό στη Θεσσαλονίκη, όπου κι αν πήγε.

Όπως μαθαίνουμε, ο Φρέντι Μπελέρης έχει βρει ένθερμους υποστηρικτές στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «γαλάζιας» παράταξης που εκλέγονται στην περιφέρεια. Πρώτος απ’ όλους, με αμείωτο ενδιαφέρον για τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο οποίος και στο παρελθόν έχει πολλάκις σταθεί στο πλευρό της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Μάλιστα, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης διοργάνωσε μια κλειστή εκδήλωση για να γνωρίσουν οι ψηφοφόροι του από κοντά τον Πέτρο Μπελέρη και να ακούσουν το μήνυμα του πατέρα του, ενώ πριν από λίγες ημέρες είχε «τρέξει» μαζί με τον αδερφό του Φρέντι, Λεονάρδο, σε τοπικές οργανώσεις, επιχειρήσεις και καφέ στην πόλη.

Διαβάστε εδώ: Ευρωεκλογές 2024: Ανοιχτή στήριξη Γκιουλέκα σε Φρέντι Μπελέρη

Επιπλέον, στο πλευρό του ο γιος του Φρέντι Μπελέρη είχε τον «μπαρουτοκαπνισμένο» από εκλογές βουλευτή Στράτο Σιμόπουλο, ο οποίος μαζί με τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Σάββα Αναστασιάδη, συνόδευσαν τον υιό Μπελέρη στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παλιννοστούντων.

mpeleris_thessaloniki_29_5_2024


Το βράδυ, τέλος, σε επίσημη εκδήλωση του κόμματος με ομιλητή τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη -που έκανε και ξεχωριστή αναφορά στην υποψηφιότητα Μπελέρη-, πολίτες και μέλη της ΝΔ αγκάλιασαν τον Πέτρο κυριολεκτικά και μεταφορικά, μεταφέροντας μήνυμα ελευθερίας, υπερηφάνειας και στήριξης.

mpeleris_thessaloniki_29_5_2024_ekdilosi


Σημειωτέον ότι από τη Βόρεια Ελλάδα στηρίζουν ήδη τον Φρ. Μπελέρη ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, οι βουλευτές της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος -μίλησε σε εκδήλωση για την υποψηφιότητα Μπελέρη στην Πτολεμαΐδα που έγινε προχθές-, Γιώργος Στύλιος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Γιάννης Πασχαλίδης, Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Βασίλης Γιόγιακας, καθώς και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης.

Συνάντηση Πέτρου Μπελέρη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα

Σήμερα ο Πέτρος Μπελέρης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στα γραφεία της Περιφέρειας. Ο κ. Τζιτζικώστας ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στην υποψηφιότητα, ενώ αναφέρθηκε και στη συνολική στήριξη με την οποία έχει περιβάλει και συνεχίζει να το κάνει υπό τη θεσμική ιδιότητα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Τέλος, υπογράμμισε ότι η προάσπιση του κράτους Δικαίου και των μειονοτικών δικαιωμάτων είναι «εθνικό καθήκον» και ότι η στήριξη Μπελέρη συμβολίζει τη στήριξη στην ίδια τη Δημοκρατία, αναφορά που είχε κάνει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εφημερίδα «Μακεδονία».

mpeleris_tzitzikostas_29_5_2024_final


Συνάντηση με Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Κατόπιν, ο Πέτρος Μπελέρης είχε συνάντηση με τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο, ο οποίος και στάθηκε στο εθνικό πρόσημο που κουβαλά η υποψηφιότητα του πατέρα του, λέγοντας ότι η εκλογή και η νίκη του Φρέντι Μπελέρη δεν αφορά το πρόσωπό του μόνο, αλλά ολόκληρη την ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας.

mpeleris_filotheos