«Εμείς δεσμευτήκαμε για κάτι. Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε στη χώρα να επιστρέψει σε μία εποχή άκρατων ελλειμμάτων, πλειοδοσίας λαϊκισμού, υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, λεφτόδεντρων τα οποία όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν. Αυτά τα αφήσαμε πίσω μας, δεν θα γυρίσουμε ποτέ εκεί», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του σήμερα το μεσημέρι σε συγκέντρωση πολιτών στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, «ξέρουμε πολύ καλά ότι μερικές φορές πρέπει να γινόμαστε και δυσάρεστοι, διότι στην πολιτική δεν μπορείς να τους έχεις όλους ευχαριστημένους, αλλά προτιμούμε να σας πούμε την αλήθεια και τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε, πάρα να σας κοροϊδέψουμε ξεδιάντροπα, όπως κάνουν σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

«Αυτό», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «δεν θα το ακούσετε ποτέ από εμάς, γιατί ξέρουμε ότι την επόμενη μέρα στην Ευρώπη μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα, διότι ήδη πετύχαμε πολλά τα τελευταία 5 χρόνια».

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «οι ευρωεκλογές του 2019 ήταν η πρώτη μεγάλη εκλογική νίκη την οποία πετύχαμε και άνοιξαν τον δρόμο για την εκλογική μας επικράτηση».

«Τότε όμως», σημείωσε, «αγωνιζόμασταν να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα είναι μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα και έχει αφήσει πίσω της την περίοδο της κρίσης» και συμπλήρωσε: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά αυτά τα 5 χρόνια. Κι αν για κάτι είμαι υπερήφανος, είναι ότι σήμερα η φωνή της Ελλάδος ακούγεται, η γνώμη της Ελλάδος μετράει, η άποψη της Ελλάδος λαμβάνεται υπόψη. Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, είμαστε μία χώρα που έχει προοδεύσει πολύ, είμαστε μία χώρα η οποία έχει βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της».

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «στις 9 Ιουνίου δεν θα επιλέξουμε μόνο ποιοι ευρωβουλευτές θα μας εκπροσωπήσουν στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά θα στείλουμε και ένα μήνυμα ότι η φωνή της Ελλάδος θα ακούγεται ακόμα πιο δυνατή στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και σε όλα τα σημαντικά ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε «καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά, τα οποία ξεκινούν σήμερα τον δύσκολο δρόμο των πανελλαδικών εξετάσεων» και συνέχισε: «Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους, ξέρουμε πάρα πολύ πόσο έχουν δουλέψει τα ίδια και οι οικογένειές τους, για να διεκδικήσουν μία θέση στο δημόσιο πανεπιστήμιο και τελικά καλύτερες δυνατότητες προκοπής στον τόπο τους. Γι' αυτά τα παιδιά αγωνιζόμαστε και θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους».

*Διαβάστε εδώ: Μητσοτάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Ανοιχτή η παράταση μειωμένου ΦΠΑ στον καφέ - Πριν από το 2025 η επιστολική ψήφος για όλους και στις εθνικές εκλογές

«Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε στη χώρα να επιστρέψει σε μια εποχή άκρατων ελλειμμάτων, άκρατου λαϊκισμού και "λεφτόδεντρων" που δεν υπάρχουν. Δεν θα γυρίσουμε εκεί», τόνισε, αφήνοντας αιχμές κατά της αντιπολίτευσης.

«Ξέρουμε ότι ορισμένες φορές θα είμαστε δυσάρεστοι. Καλύτερα να σας λέμε τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε παρά να σας κοροϊδέψουμε ξεδιάντροπα όπως κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό έχει σημασία την επόμενη μέρα στην Ευρωβουλή να είναι ευρωβουλευτές που γνωρίζουν πώς να κινηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο και βέβαια η κυβέρνηση να έχει ισχυρή εντολή να μπορέσει να διαμορφώσει ευρωπαϊκές εξελίξεις προς όφελος όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Γινόμαστε Ευρώπη βήμα βήμα και απέναντι στη μιζέρια της αντιπολίτευσης, αντιπαρατάσσουμε μια πιο αισιόδοξη, πιο φωτεινή Ελλάδα. Όχι χωρίς προβλήματα. Υπάρχει, όμως, πράγματι κάποιος που μπορεί να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα δεν είναι σε καλύτερη μοίρα απ' ό,τι ήταν πριν από πέντε χρόνια;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

mhtsotakis_stin_patra4291818-001
mhtsotakis_stin_patra4291824-002
mhtsotakis_stin_patra4291827-003
mhtsotakis_stin_patra4291828-004
mhtsotakis_stin_patra4291831-005
mhtsotakis_stin_patra4291834-006
mhtsotakis_stin_patra4291837-007


"Εμείς βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό"

«Διαπραγματευτήκαμε και φέραμε πίσω 36 δισ. από την Ευρώπη. Το αποτύπωμα της Ευρώπης είναι παντού ορατό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό η κυβέρνηση να έχει ισχυρή εντολή να διαμορφώσει ευρωπαϊκές εξελίξεις προς όφελος των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

Ποτέ δεν είπαμε ότι έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά υπάρχει κανείς που μπορεί να πει ότι η Ελλάδα δεν είναι καλύτερη σε σχέση με το 2019;

Αυτό που κάνουμε είναι να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Έχω κουραστεί με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για την "αλαζονεία του 41%". Αυτό είναι προσβλητικό για εσάς, εσάς προσβάλλει. Εμείς προσπαθούμε κάθε μέρα να κάνουμε την καθημερινότητά σας καλύτερη.

Η Αριστερά που είναι κόντρα στα ολιγοπώλια δεν λέει τίποτα. Εμείς βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό», σημείωσε ακόμα ο πρωθυπουργός.

mhtsotakis_omilia_se_palaio_faliro4288293-001
mhtsotakis_omilia_se_palaio_faliro4288303-002
mhtsotakis_stin_patra4291838-008


Για το Conference League

Στο τέλος της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ιστορική νίκη του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League 2024, λέγοντας με περιπαικτική διάθεση πως σήμερα επιτρέπεται να φορούν οι πολίτες κόκκινα.

Δεν παρέλεψε, μάλιστα, να αναφέρει πόσο περήφανος είναι που καταφέραμε ως χώρα να διοργανώσουμε άρτια μια κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου.

«Θέλω να βλέπω ανάμεσά σας το "γαλάζιο" της ΝΔ και της ελληνικής σημαίας, αλλά και να βλέπουμε περισσότερα κόκκινα μπλουζάκια είναι εντάξει γιατί πανηγυρίζουμε τη νίκη του Ολυμπιακού. Πάμε να σκοράρουμε το τρίποντο μετά τις δύο εκλογικές νίκες, πάμε να κρατήσουμε την Αχαΐα γαλάζια και να στείλουμε το μήνυμα ότι συνεχίζουμε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.



mhtsotaki_stin_patra
mitsotakis_stin_patra
patra_mhtsotakhs
patra_episkepsi_mitsotaki



Στην Ηλεία θα μιλήσει ο πρωθυπουργός

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός έφτασε στην αχαϊκή πρωτεύουσα λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι.

Έπειτα από μία μικρή βόλτα στο κέντρο της πόλης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε στο πατάρι που έχει στηθεί στη συμβολή του πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου με την οδό Γεροκωστοπούλου, σημείο που επιλέχθηκε αντί της Αγίου Νικολάου, στην οποία είχε μιλήσει στην προηγούμενη επίσκεψή του.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το εκλογικό κέντρο της ΝΔ στην Αγίου Ανδρέου και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Ηλεία, εκεί όπου αφού κάνει την καθιερωμένη βόλτα στην πλατεία και τα καταστήματα της πόλης, θα πραγματοποιήσει σύντομη ομιλία.
Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα
Έλευση Κυριάκου Μητσοτάκη Πάτρα, 30/05/2024 α
Κυριάκος Μητσοτάκης Πάτρα, 30/05/2024 α
Κυριάκος Μητσοτάκης Πάτρα, 30/05/2024 β