Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις υποστήριξε ότι «είναι καλό να παρακολουθούμε τις μετρήσεις αλλά δεν είναι θέσφατο αυτό το οποίο μετράνε με αυτό το οποίο θα συμβεί στην πραγματικότητα και το είδαμε με τον πιο καλό τρόπο και στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου και στις αυτοδιοίκητές εκλογές. Πιστεύω ότι η κοινωνία θα εκπλήξει ξανά με το αποτέλεσμα που θα δώσει στις ευρωπαϊκές εκλογές».

«Πιστεύω ότι η ΝΔ θα έχει πάρα πολλές απώλειες σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου, θα είναι πολύ πιο χαμηλά», συμπλήρωσε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

«Να δούμε ποιος θα είναι δεύτερος στις ευρωεκλογές και με ποια δυναμική θα είναι δεύτερος γιατί εμείς έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια και τους στόχους που έχουμε βάλει μέχρι στιγμής τους έχουμε πετύχει. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια ανοδική πορεία και αυτό θα καταγραφεί και στις ευρωπαϊκές εκλογές», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρόπουλος.

O Ανδρέας Σπυρόπουλος στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα    30-05-24


Σχετικά με την ακρίβεια και το ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι από την αρχή της κρίσης έπρεπε στοχευμένα να γίνει μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα, στα είδη τροφίμων, αυτά που αποτελούν το βασικό καλάθι του νοικοκυριού. Αυτό έπρεπε να συνδυαστεί και με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που θα ενίσχυαν το πραγματικό εισόδημα του πολίτη».

«Ο κ.Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν θέλει να ακούσουνε μια αντιπολίτευση η οποία εκτός από κριτική και μιλάω για το ΠΑΣΟΚ, είναι στοχευμένη, παράγει πολιτική και προσπαθεί να αντιμετωπίσει με ορθό λόγο και πρακτικές και βέλτιστες λύσεις που εφαρμόζονται και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας όπως η στεγαστική πολιτική», υποστήριξε ακόμη.

Ερωτηθείς αν θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ την επιστολική ψήφο και για τις εθνικές εκλογές απάντησε ότι «εμείς ήμασταν θετικοί από την πρώτη στιγμή που ήρθε στη Βουλή και συζητήθηκε το ζήτημα της επιστολικής ψήφου και είχαμε πει ότι θα το συζητήσουμε εφόσον εφαρμοστεί πετυχημένα και στις ευρωπαϊκές εκλογές φυσικά και στις εθνικές εκλογές. Εμείς θέλουμε να πείσουμε τον πολίτη να συμμετέχει με όποιον τρόπο μπορεί σε όποιες εκλογές έχουμε μπροστά μας. Πρέπει να διευκολύνουμε τον πολίτη έτσι ώστε να συμμετέχει στις εκλογές, να ψηφίσει και να αποφασίσει ο ίδιος και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα οπότε θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρια μας έτσι ώστε να του δώσουμε τη δυνατότητα να συμμετέχει σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία».

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι στη δεύτερη θέση στις ευρωπαϊκές εκλογές και με ένα πολύ ενισχυμένο ποσοστό και θα δείτε ότι την επόμενη μέρα η συζήτηση θα είναι στο πως θα μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε ακόμα περισσότερες προοδευτικές και κοινωνικές δυνάμεις που αγωνιούν για το μέλλον της χώρας απέναντι στην πολιτική της ΝΔ», εκτίμησε στη συνέχεια.

Όσον αφορά την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ το ενδιαφέρει πάντα η ανασύσταση και η δημιουργία ενός πλειοψηφικού ρεύματος στον προοδευτικό χώρο, στην λεγόμενη Κεντροαριστερά τώρα αυτό είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, τώρα που η πολιτική της ΝΔ δημιουργεί συνεχώς περισσότερα αδιέξοδα και περισσότερο χάσμα μεταξύ των πολιτών».

«Υπάρχει κοινωνική ανάγκη αυτή τη στιγμή οπότε είναι δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ένα ευρύτερο κάλεσμα και μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές εφόσον μας δώσουν οι πολίτες την δυνατότητα να ηγηθούμε. Όχι να ηγηθούμε με όρους κυριαρχίας, πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι η προοδευτική παράταξη πρέπει ξανά να δημιουργηθεί στη βάση της ελληνικής κοινωνίας, όχι με συγκολλήσεις κορυφής», κατέληξε.