Tο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τις επιθέσεις κατά αμάχων στη Ράφα και τονίζει την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ζητούμε διεξοδική έρευνα, που θα ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες αυτής της επίθεσης» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση του υπουργείου στην πλατφόρμα Χ.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι: «Η Ελλάδα καλεί εκ νέου για άμεση εισροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατά η Χαμάς».

Οι αναρτήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών


«Η Ελλάδα καταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, στη Ράφα. Υπογραμμίζουμε την ανάγκη για τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας που θα διαλευκάνει τις ακριβείς συνθήκες της επίθεσης».

«Η Ελλάδα καλεί εκ νέου για άμεση κατάπαυση του πυρός, σεβασμό του ανθρωπιστικού και διεθνούς δικαίου από όλα τα μέρη, άμεση εισροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατά η Χαμάς».


Ισραήλ: 300 Παλαιστίνιοι ένοπλοι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση της Ράφα

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 300 Παλαιστίνιους ενόπλους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που άρχισε στις 6 Μαΐου στην πόλη Ράφα, στη νότια Γάζα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, Ντέιβιντ Μένσερ.

12 άμαχοι νεκροί σε ισραηλινή επιδρομή

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής τα ξημερώματα στη Ράφα, ενώ οι συγκρούσεις μαίνονται σε πολλές άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Το Ισραήλ κλιμακώνει την επίθεσή του στη Ράφα μία ημέρα αφού ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν τον έλεγχο του Διαδρόμου της Φιλαδέλφειας, της ζώνης κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, η κατάληψη της ζώνης έκοψε τον δρόμο που χρησιμοποιεί η Χαμάς για να εισάγει όπλα κατά τη διάρκεια του πολέμου που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου.

Ιατρικές πηγές στη Γάζα δήλωσαν ότι οι 12 Παλαιστίνιοι άμαχοι σκοτώθηκαν και απροσδιόριστος αριθμός έχει τραυματισθεί από ισραηλινή επίθεση την ώρα που προσπαθούσαν να ανασύρουν πτώμα αμάχου Παλαιστίνιου στο κέντρο της Γάζας.

Ακόμη ένας Παλαιστίνιος άμαχος σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Σάτι δυτικά της πόλης της Γάζας στον βόρειο τομέα του θύλακα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Οι ισραηλινές αρχές αναφέρθηκαν σε πολεμικές συγκρούσεις στη νότια, κεντρική και βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αλλά δεν σχολίασαν τους σημερινούς θανάτους στη Ράφα.

«Όλα τα μάτια στη Ράφα» - H viral φωτογραφία στο Instagram μετά την αεροπορική επιδρομή

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι πια στην αφάνεια. Αυτό αποδεικνύει η παγκόσμια επιτυχία του viral εικαστικού με τίτλο «All Eyes on Rafah», το οποίο έχει μέχρι σήμερα συγκεντρώσει πάνω από 23,5 εκατ. αναδημοσιεύσεις στο Instagram.

To «All Eyes on Rafah» δεν είναι, βέβαια, ένα καινούριο χάσταγκ. Ωστόσο, η δημοτικότητά του ανέβηκε, ιδιαίτερα μετά το ισραηλινό πλήγμα σε βάρος αμάχων, το οποίο είχε στόχο δύο αξιωματούχους της Χαμάς και προκάλεσε τον θάνατο 45 ανθρώπων σε καταυλισμό στη Ράφα.