Σφοδρή κριτική κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για τις σχέσεις μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων και δήλωσε πως έαν ο πρωθυπουργός «διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών, είμαι σίγουρος ότι θα βρει ευήκοα ώρα στην τωρινή κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις συνεχόμενες προκλήσεις της γείτονας χώρας, ο οποίος παράλληλα είχε ζητήσει ακύρωση των μνημονίων και υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι «εκείνοι που εργαλοποίησαν το ζήτημα» με τη Βόρεια Μακεδονία, «δίχασαν κόσμο, τον κατέβασαν στους δρόμους και φόρεσε την περικεφαλαία του 2019 και έκτοτε όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα για να ακυρώσει τις θετικές πλευρές αυτής της συμφωνίας, αλλά αντ’ αυτού αυτή τη στιγμή έρχεται και μας λέει "είναι μια επιζήμια συμφωνία, αλλά την τηρώ"».

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε τα «πυρά» του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πρόσθεσε πως «αν πραγματικά πιστεύει ο πρωθυπουργός αυτά τα οποία λέει και δεν τα λέει απλά για να παραπλανήσει τον κόσμο, όταν συγχρόνως παραδέχεται ότι και ο πατέρας του και η αδερφή του ήταν υπέρ αυτής της λύσης, αλλά δεν του έδινε ο τότε πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Εάν όντως διαφωνεί με τη συμφωνία, είμαι σίγουρος ότι θα βρει ευήκοα ώτα στην τωρινή κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας. Ας πάει εκεί λοιπόν να κάνει μια επωφελή συμφωνία, αλλιώς ας παραδεχτεί ότι την εργαλειοποίησε και ότι λέει ψέματα για άλλη μια φορά στον ελληνικό λαό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η κυβέρνηση από τη μονταζιέρα και τις συσκέψεις για μπάζωμα μέχρι τη συμφωνία των Πρεσπών και την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που προτείνουμε, από ψέμα άλλο τίποτα».

Κασσελάκης: Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να αναγνωρίσουν τώρα το κράτος της Παλαιστίνης

Για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την επίσκεψη του στα παλαιστινιακά εδάφη και σε τι διαφέρει από τον Κ. Μητσοτάκη στο ζήτημα αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Κατ' αρχάς δείχνει μια μεγάλη ανησυχία εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας το ότι πριν καλά καλά πάω σε εμπόλεμη ζώνη, παρακαλώ, άρχισαν την καραμέλα περί σέλφι.

Εάν θεωρεί ο κύριος Μητσοτάκης ότι όταν φτάνεις σε μια περιοχή που το πρωί έρχονται ρουκέτες από τη Χαμάς στο Ισραήλ και αργότερα το Ισραήλ δολοφονεί 45 αμάχους, παιδιά σε έναν καταυλισμό και στέλνει τα τανκς μέσα, αν αυτή η περιοχή είναι περιοχή για σέλφις, μάλλον έχει λάθος ορισμό των προορισμών διακοπών.

Προφανώς ο ίδιος έχει εμπειρία από την Όαση Σίβα, που πήγε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος».

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αναγνωριστεί άμεσα η Παλαιστίνη και πως «αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση Νετανιάχου, μετά από χρόνια που προκαλεί όχι μόνο τον παλαιστινιακό λαό αλλά και τον δυτικό κόσμο με τους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη και τώρα όχι μόνο έχει προχωρήσει σε μια βάναυση σφαγή στη Γάζα, αλλά καταπατά και τις συμφωνίες στη Δυτική Όχθη.

Πιέζει πάρα πολύ την PLO και την κυβέρνηση της Παλαιστίνης. Kυριολεκτικά παρακρατά χρήματα που στέλνει η κυβέρνηση στους Παλαιστίνιους στη Γάζα, ένα δισεκατομμύριο δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια μου είπε η κυβέρνηση της Παλαιστίνης, ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν φτάσει σε χέρια Παλαιστινίων. Το 75% της Γάζας έχει καταστραφεί ολοσχερώς».

Ο λόγος που δεν συναντήθηκε με την κυβέρνηση του Ισραήλ

Ο Στέφανος Κασσελάκης γνωστοποίησε τους λόγους για τους οποίους δεν πραγματοποίησε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Ισραήλ, αναφέροντας πως «δεν μπορώ να συναντήσω αυτή τη στιγμή μία κυβέρνηση η οποία συνειδητά προκαλεί δεκάδες χιλιάδες θανάτους αμάχων, δολοφονεί με αυτόν τον τρόπο. Είναι μία ανεπτυγμένη βιομηχανικά δημοκρατία, έχει καταδικαστεί η συμπεριφορά της και από τους εποικισμούς και από το Διεθνές Δικαστήριο και από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ, άρα λοιπόν» και στη συνέχεια διερωτήθηκε «πώς κάθεται κάποιος να αμνηστεύσει αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή;».

«Είναι καλό η Ευρωπαϊκή Ένωση να σηκώσει ανάστημα και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αναγνωρίσουν τώρα το κράτος της Παλαιστίνης, όπως έχουν κάνει η Ισπανία, Ιρλανδία και Νορβηγία», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1n2jmj2hc7t)

"Με μεγάλη χαρά να παρευρεθώ σε μελλοντικά παιχνίδια του Ολυμπιακού"

Για τον τελικό του Conference League, στον οποίο παραβρέθηκε ο κ. Κασσελάκης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «είμαι πολύ περήφανος για την Ελλάδα. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλό το να έχουμε επιτυχίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν φανταστική. Πέρασα πάρα πολύ καλά με τους φιλάθλους στη θύρα. Από εκεί και πέρα εύχομαι να έχουμε πολλές περισσότερες επιτυχίες.

Σε ερώτηση για το αν είναι Ολυμπιακός, απάντησε πως «στις 9 Ιουνίου έχουμε το ίδιο χρώμα και εμείς κόκκινο και άσπρο έχουμε στο κόμμα μας. Από εκεί και πέρα, δεν είναι οι καταβολές μου από τον Πειραιά ομαδικά, αλλά ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος χθες το βράδυ και με μεγάλη χαρά να παρευρεθώ και σε μελλοντικά παιχνίδια του Ολυμπιακού».