Μια διαφορετική στρατηγική ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον δρόμο για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου, δείχνοντας στους πολίτες τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει τους επόμενους μήνες και ζητώντας ισχυρή Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές για να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο και τις μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Ανοιχτή η παράταση μειωμένου ΦΠΑ στον καφέ - Πριν από το 2025 η επιστολική ψήφος για όλους και στις εθνικές εκλογές

Δημογραφικό και ακρίβεια

Το πρώτο μέλημα μετά τις κάλπες θα είναι η ολοκλήρωση και παρουσίαση μιας εθνικής στρατηγικής για το δημογραφικό, που θα προτάσσει τη στήριξη της νέας οικογένειας με κίνητρα τα οποία θα καταστήσουν οικονομικά πιο εύκολο να αποκτήσει κανείς και να μεγαλώσει παιδιά. Το σχέδιο αφορά μια επιδοματική πολιτική πιο στοχευμένη στις οικογένειες με παιδιά, με περισσότερα φορολογικά κίνητρα για τις οικογένειες αυτές, προγράμματα που έχουν να κάνουν με τη στέγη, στήριξη της εργαζόμενης μητέρας, αλλά και περισσότερα κίνητρα στις επιχειρήσεις που προσφέρουν παροχές υποστήριξης των οικογενειών στους εργαζομένους τους.

Το δεύτερο «πακέτο» πρωτοβουλιών το οποίο έχει ουσιαστικά εξαγγείλει τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης αφορά την ακρίβεια και απλώνεται από τη συζήτηση σε επίπεδο ευρωπαϊκό για την καταπολέμηση των αθέμιτων πρακτικών των πολυεθνικών εταιρειών μέχρι τα μέτρα σε επίπεδο εθνικό, όπως είναι μια νέα παράταση για τον χαμηλό ΦΠΑ σε καφέ και αφεψήματα, που λήγει τέλος Ιουνίου.

Η τρίτη μετεκλογική πρωτοβουλία θα θέτει εκ νέου περιορισμούς στη βραχυχρόνια μίσθωση, προκειμένου να απελευθερώσει ουσιαστικά διαμερίσματα και σπίτια που θα διατεθούν για μακροχρόνια μίσθωση, περιορίζοντας συνεπώς το στεγαστικό πρόβλημα. «Εξετάζουμε -δεν είμαι έτοιμος να σας πω κάτι πιο συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή- και αν υπάρχει λογική να βάλουμε κάποιους πρόσθετους περιορισμούς, όχι σε όλη τη χώρα, θέλω να το τονίσω, μόνο εκεί που έχουμε μεγάλες πιέσεις στις αυξήσεις των ενοικίων, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίον και τις ημέρες τις οποίες μισθώνονται τα σπίτια συνολικά», ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Παραπολιτικά 90,1

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Πριν από το τέλος του έτους θέλω να έχει νομοθετηθεί η επιστολική ψήφος και στις εθνικές εκλογές"

Μία ακόμα μεταρρύθμιση που αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στη Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη αφορά στη θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές. «Θα το κάνουμε αμέσως, εννοώ θα είναι από τις πρώτες νομοθετικές μας πρωτοβουλίες. Πριν από το τέλος του έτους αυτό θέλω να έχει νομοθετηθεί. Και για να νομοθετηθεί, προφανώς, όπως ξέρετε, χρειαζόμαστε 200 ψήφους. Αλλά τώρα δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να έχει άλλοθι και να κρυφτεί πίσω από δικαιολογίες, όταν αποδεδειγμένα το μέτρο αυτό έχει πετύχει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών περιείχε μια ακόμα είδηση, μία δηλαδή πρωτοβουλία ακόμα που θα ξεδιπλωθεί μετά τις κάλπες των ευρωεκλογών και αφορά στην επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, καθώς για παράδειγμα σήμερα μεσολαβούν πολλοί μήνες από τη στιγμή που ένας υποψήφιος θα πετύχει στον διαγωνισμό μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσει να εργάζεται στη δημόσια διοίκηση. «Έχουμε μια «βαριά» διαδικασία στο ΑΣΕΠ η οποία εξασφαλίζει αξιοκρατία, αλλά δεν είναι η πιο γρήγορη διαδικασία. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να το γνωρίζουμε, γιατί είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει και εμάς, πώς μπορούμε να διαφυλάξουμε τα εχέγγυα του ΑΣΕΠ, κάνοντας όμως τους διορισμούς πιο γρήγορους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης από Πάτρα για Conference League: Διοργανώσαμε άρτια μια κορυφαία γιορτή ποδοσφαίρου - Σήμερα επιτρέπονται τα κόκκινα (Εικόνες & Βίντεο)

Η νέα αυτή στρατηγική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αποτυπώθηκε και κατά την περιοδεία του στην Πελοπόννησο. Μιλώντας χθες στο απόγευμα στον Πύργο Ηλείας, αποκάλυψε ότι εξετάζονται ήδη οι τρόποι ώστε σύντομα να γίνουν πιο γρήγορες οι διαδικασίες για μετάκληση ξένων εργατών, κάτι που ζητάει και ο ξενοδοχειακός κλάδος και ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας. «Να ξέρετε ότι το ζήτημα αυτό με απασχολεί πάρα πολύ. Θα επιταχύνουμε και άλλο τη διαδικασία των μετακλήσεων. Όπου δεν μπορούμε να βρούμε εργάτες από την Ελλάδα, θα φροντίζουμε να φέρνουμε, με γρήγορες και διαφανείς διαδικασίες, εργάτες από το εξωτερικό. Διότι θέλουμε να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα και να μη βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παραγωγή η οποία πηγαίνει χαμένη, πολύ απλά επειδή δεν υπάρχουν εργατικά χέρια», ήταν η χαρακτηριστική φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη.