Την άποψη ότι οι προσωπικές επιθέσεις που δέχεται ο Κασσελάκης «έχουν να κάνουν με τον πανικό που επικρατεί στην κυβέρνηση, καθώς οι δημοσκοπήσεις συγκλίνουν όλο και περισσότερο στην εκτίμηση ότι το κυβερνών κόμμα δεν έχει κλειδώσει τον στόχο του 33%», διατυπώνουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δείχνει τάση ανόδου, ενώ υπερτερεί συντριπτικά στις νέες ηλικίες, καθώς και στη μεγάλη δεξαμενή των πολιτών που είχαν απογοητευτεί από την πολιτική. Οι διαπιστώσεις αυτές δικαιώνουν -όπως εκτιμάται- τη στρατηγική του Στέφανου Κασσελάκη για την όσο πιο ευρεία απεύθυνση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα «κοινά» που αποτελούν τις συνιστώσες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Διαβάστε ακόμα: Κασσελάκης: Προανήγγειλε από τη Ρόδο την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όταν εκλεχθεί πρωθυπουργός

Στέφανος Κασσελάκης: Το βαθύ κράτος της χώρας είναι η οικογένεια Μητσοτάκη

«Τόσο μένος και τόση κινδυνολογία δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στη Ν.Δ. και κάτι πάει πολύ καλά στον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίαζαν χαρακτηριστικά κύκλοι της Κουμουνδούρου. Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση χρησιμοποίησε μία ιδιαίτερα  αιχμηρή φράση εναντίον του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «το βαθύ κράτος της χώρας είναι η οικογένεια Μητσοτάκη», κορυφώνοντας με αυτόν τον τρόπο την επίθεσή του εναντίον της κυβέρνησης.

Ο αρχηγός την αξιωματικής αντιπολίτευσης στοχοποίησε τον πρωθυπουργό για όλα τα θέματα, από το θέμα των Τεμπών μέχρι τη στάση του στο Παλαιστινιακό και από τους χειρισμούς στο Μακεδονικό μέχρι τα «ψέματα», όπως είπε, που χρησιμοποιεί για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά σε ό,τι αφορά το οικονομικό του πρόγραμμα.

«Μιλάει ο πρωθυπουργός για βαθύ σύστημα και βαθύ κράτος; Ποιο είναι το βαθύ κράτος σε αυτή τη χώρα, εάν δεν είναι η οικογένεια Μητσοτάκη;», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας τη θέση του πρωθυπουργού ότι το «το βαθύ κράτος αντιτίθεται στις μεταρρυθμίσεις».

Στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να ανεβάσουν τους τόνους σε όλα τα μέτωπα, προτάσσοντας ταυτοχρόνως την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Η αντιμετώπιση της ακρίβειας με κοστολογημένο πρόγραμμα υπέρ της κοινωνίας, η ενίσχυση των μικρομεσαίων, η διαρκής μάχη της αλήθειας για την συγκάλυψη των Τεμπών, η σύγκρουση με τα ολιγοπώλια στην ενέργεια και τις τράπεζες, η αναχαίτιση της "νομιμοποιημένης" κρατικής διαφθοράς και η υπεράσπιση του κράτους Δικαίου» είναι οι βασικοί πυλώνες με τη συνισταμένη τους να εδράζεται στην πρόσκληση-πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για πάταξη της αλαζονείας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1n78d8yjxll)

Στο πλαίσιο αυτό, ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του καλεί τους πολίτες να σπάσουν στις 9 Ιουνίου αυτή την αλαζονεία. «Οι πολιτικοί πρέπει να είναι υπηρέτες, όχι Λουδοβίκοι», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Παραθέτοντας τα βίντεο με την κόρη του Νίκου Πλακιά -πρόκειται για τον πατέρα που έχασε στα Τέμπη τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του-, τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη εναντίον των υγειονομικών, καθώς και τον εξωφρενικά προσβλητικό τρόπο με τον οποίο απευθύνεται στους πυροσβέστες ο Βασίλης Κικίλιας, ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνει σε οργισμένο ύφος: «Σας παρακαλώ, μην αφήσετε ποτέ πολιτικό να σας συμπεριφερθεί έτσι. Οι πολιτικοί πρέπει να είναι υπηρέτες, όχι Λουδοβίκοι. Αυτήν την αλαζονεία πρέπει να τη σπάσουμε μαζί, την άλλη Κυριακή. Μετά, δεν έχει άλλες εκλογές έως το 2027. Τελευταία ευκαιρία για να τους στείλετε το μήνυμα: Ξεκαβαλήστε το καλάμι!».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1n2jmj2hc7t)