Καλεσμένος του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (31/05) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ακρίβεια, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της χώρας, λέγοντας αρχικά: «Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο, το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας μας. Κι άλλες χώρες το αντιμετωπίζουν, εδώ είναι πιο έντονο διότι ερχόμαστε από μια δεκαετή κρίση που συρρίκνωσε τα εισοδήματα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας: «Αυτό καλούμαστε να διαχειριστούμε και γι' αυτό παίρνουμε όλα αυτά τα μέτρα. Ήδη βλέπουμε μειώσεις τιμών, ενώ έχουμε επιβάλει πολλά πρόστιμα. Επιδιώκουμε μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές, επιβάλλοντας διάφορους περιορισμούς στην αγορά».

Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν λαμβάνει το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ σε κάποια προϊόντα, ο πρωθυπουργός απάντησε«Η μείωση του ΦΠΑ δεν μειώνει απαραίτητα τις τιμές - το είδαμε αυτό και στην περίπτωση του καφέ, καθώς έχουμε αύξηση των πρώτων υλών».