Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

*Διαβάστε εδώ: Κυριάκος Μητσοτάκης στον ANT1: Έρχεται νέο πρόγραμμα "Σπίτι μου" και παρεμβάσεις σε Airbnb - "Στόχος μας να βάλουμε περισσότερα σπίτια στην αγορά"

«Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις διεξάγονται άψογα. Είναι ένα κεκτημένο της ελληνικής πολιτείας το αδιάβλητο και η καλή εκτέλεση, οπότε οι εξετάσεις πάνε καλά, τα παιδιά συμμετέχουν», είπε αρχικά η κ. Μακρή.

Κληθείσα να σχολιάσει την ρωσική φάρσα για βόμβα στα σχολεία, είπε ότι «απεδείχθη ότι το σύστημά μας είναι θωρακισμένο. Καταρχάς, εμείς δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια ούτε το περιθώριο να μην ανησυχούμε, από τη στιγμή που εστάλη αυτό το email, οι διευθυντές επικοινώνησαν αμέσως τον αρμόδιο γραμματέα, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε το Προστασίας του Πολίτη. Έγινε επιτόπιος έλεγχος, απεδείχθη ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, τα σχολεία λειτούργησαν πολύ γρήγορα χωρίς να υπάρχει κανένας φόβος».


Για τις ευρωεκλογές

Για το κλίμα ενόψει των ευρωεκλογών, σημείωσε ότι «στην αρχή, είναι γεγονός ότι υπήρχε μια αδιαφορία και ενδεχομένως και μια υφέρπουσα προσπάθεια αντίδρασης. Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός άρχισε να κάνει ενημερωτικές εκστρατείες και να τοποθετείται δημόσια, έγινε σαφές ότι η σύγκριση είναι υπέρ της ΝΔ, αλλά και το ότι οποιαδήποτε αδυναμία καταγραφής στις ευρωεκλογές θα τύχει εκμετάλλευσης από την αντιπολίτευση ως αποδυνάμωση της αποδοχής που έχει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιλαμβάνεστε ότι τα αμιγώς αυτά τα πολιτικά κριτήρια έχουν βαρύνει και στη συμμετοχή και στην επιλογή».

H Ζέττα Μακρή στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 31-05-24