Σε σημαντικά θέματα που αφορούν τις Ευρωεκλογές και την υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη, όσο τα ζητήματα του δημογραφικού και του αθλητισμού, αναφέρθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Πύρρος Δήμας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Στήριξη στον Αθλητισμό και στην οικογένεια

Ο Πύρρος Δήμας, γνωστός για την αθλητική του διαδρομή, επεσήμανε την αναγκαιότητα της προώθησης του αθλητισμού, των τεχνών και του πολιτισμού για τα παιδιά. «Είμαι ένας άνθρωπος του αθλητισμού, αυτό που με ενδιαφέρει πάρα πολύ είναι τα παιδιά μας να είναι στον αθλητισμό, στα ωδεία, στα θέατρα. Πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε περισσότερα εφόδια στα παιδιά μας ώστε να είναι μέσα στον αθλητισμό, γιατί ο χώρος του αθλητισμού σε μαθαίνει να σέβεσαι τον εαυτό σου και τον διπλανό σου και να συνεργάζεσαι, να διαχειρίζεσαι την ήττα σου, να πέφτεις και να ξανασηκώνεσαι,» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το δημογραφικό πρόβλημα, τόνισε την ανάγκη στήριξης της οικογένειας σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. «Το πρόβλημα του δημογραφικού είναι και ευρωπαϊκό και ελληνικό. Πρέπει να στηριχτεί η οικογένεια, έχουν γίνει βήματα αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα ώστε τα νέα παιδιά να κάνουν οικογένεια,» ανέφερε.

Ο Πύρρος Δήμας δεσμεύθηκε να αγωνιστεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρειο Ήπειρο, ενώ σχολίασε και την περίπτωση του Φρέντη Μπελέρη, εκφράζοντας τη στήριξή του

Ευρωεκλογές και ενδιαφέρον πολιτών

Αναφερόμενος στο κλίμα ενόψει των ευρωεκλογών, ο κ. Δήμας σημείωσε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά από τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. «Σε σχέση με τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Έχουμε βγει όλοι στους δρόμους και υποψήφιοι και υπουργοί και βουλευτές και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει οργώσει τη χώρα. Έχει αλλάξει πολύ το κλίμα, έχει συσπειρωθεί ο κόσμος,» ανέφερε. Ωστόσο, τόνισε ότι το κύριο πρόβλημα παραμένει η αδιαφορία του κόσμου για τις ευρωεκλογές. «Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τις ευρωεκλογές. Νομίζει ότι είναι κάτι μακρινό, δεν καταλαβαίνει ότι το 90% των αποφάσεων πια παίρνονται στην Ευρώπη και εφαρμόζονται στην ελληνική Βουλή. Έχει άμεσα σχέση με την τσέπη του πολίτη πια η απόφαση που θα παρθεί στην Ευρώπη» υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Π.ΔΗΜΑΣ: Είμαι ένας άνθρωπος του αθλητισμού αυτό που με ενδιαφέρει πάρα πολύ είναι τα παιδιά μας να είναι στον αθλητισμό, στα ωδεία, στα θέατρα. Πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε περισσότερα εφόδια στα παιδιά μας ώστε να είναι μέσα στον αθλητισμό γιατί ο χώρος του αθλητισμού σε μαθαίνει να σέβεσαι τον εαυτό σου και τον διπλανό σου και να συνεργάζεσαι, να διαχειρίζεσαι την ήττα σου, να πέφτεις και να ξανασηκώνεσαι.

Π.ΔΗΜΑΣ: Το πρόβλημα του δημογραφικού είναι και ευρωπαϊκό και ελληνικό Πρέπει να στηριχτεί η οικογένεια, έχουν γίνουν βήματα αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα ώστε να νέα παιδιά να κάνουν οικογένεια. Θα αγωνιστώ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Βόρειο Ήπειρο και πολλά άλλα θέματα έχουμε μπροστά μας στην ευρωπαϊκή ατζέντα.

Για τον κ.Μπελέρη

Π.ΔΗΜΑΣ: Έχω επικοινωνία μέσω του γιού του. Είναι βέβαιο ότι υπάρχει στήριξη του κ. Μπελέρη, θέλουμε να βγει ευρωβουλευτής. Ο Φ. Μπελέρης ζητάει την ψήφο του ελληνικού λαού όπως και εγώ ώστε να είμαστε ανάχωμα στις επενδυτικές στρατηγικές του κ.Ράμα στη Χειμάρρα.

Ερωτηθείς για το κλίμα ενόψει των ευρωεκλογών

Π.ΔΗΜΑΣ: Σε σχέση με τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, έχουμε βγει όλοι στους δρόμους και υποψήφιοι και υπουργοί και βουλευτές και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει οργώσει τη χώρα. Έχει αλλάξει πολύ το κλίμα, έχει συσπειρωθεί ο κόσμος αλλά το πρόβλημα δεν είναι η ΝΔ και το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε, το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τις ευρωεκλογές νομίζει ότι ειναι κάτι μακρινό, δεν καταλαβαίνει ότι το 90% των αποφάσεων πια παίρνονται στην Ευρώπη και εφαρμόζονται στην ελληνική Βουλή. Έχει άμεσα σχέση με την τσέπη του πολίτη πια η απόφαση που θα παρθεί στην Ευρώπη.