Μήνυμα στις οικογένειες των Ελλήνων στρατιωτικών που έπεσαν υπέρ της Πατρίδας στην Κύπρο έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρουσία του οποίου πραγματοποιήθηκε η ταφή των λειψάνων τους.

«Θέλω να απευθυνθώ με σεβασμό στις οικογένειες τους που προσέμεναν καρτερικά να ενταφιάσουν τους δικούς τους ανθρώπους, να σταματήσουν να τους θρηνούν σαν "αγνοούμενους". Και να τους τιμήσουν ως ήρωες, πεσόντες υπέρ Πατρίδος, όπως ακριβώς αρμόζει», έγραψε σε ανάρτηση του ο Νίκος Δένδιας.

leipsana_kypros1
leipsana_kypros2
leipsana_kypros3
leipsana_kypros4

 


Η ανάρτηση του υπουργού

Με αίσθημα συγκίνησης και εκπλήρωσης του μέγιστου εθνικού χρέους, υποδέχθηκα στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, εν ονόματι της Κυβέρνησης αλλά και του συνόλου του ελληνικού λαού, τα λείψανα 9 Ελλήνων στρατιωτικών που έπεσαν το 1974, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γ. Κωστίδη, τον Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δ.Ε. Κατάρα ΠΝ και τον Α/ ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Δ. Γρηγοριάδη, παρουσία του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Στ. Αυγουστίδη.

Τιμάμε επίσης σήμερα τη μνήμη 6 ακόμη ηρώων, οι οποίοι ενταφιάστηκαν χθες στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στην Κύπρο.

Θέλω να απευθυνθώ με σεβασμό στις οικογένειες τους που προσέμεναν καρτερικά να ενταφιάσουν τους δικούς τους ανθρώπους, να σταματήσουν να τους θρηνούν σαν «αγνοούμενους». Και να τους τιμήσουν ως ήρωες, πεσόντες υπέρ Πατρίδος, όπως ακριβώς αρμόζει.