Σκηνικό έντασης επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Voice στη Ρόδο ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, και τη δημοσιογράφο Ρένα Παυλάκη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι δεν υπήρξε διαφημιστική καμπάνια πέρυσι μετά τις φωτιές, με τη δημοσιογράφο να του επισημαίνει ότι δεν έχει σωστή ενημέρωση διότι υπήρξε ειδική καμπάνια και μάλιστα είχε απήχηση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στη συνέχεια υπήρξε και δεύτερος γύρος έντασης και ειδικότερα στο σημείο που η δημοσιογράφος Ρένα Παυλάκη υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που το 2015 εκχώρησε στην τρόικα τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ των νησιών, ένα πλήγμα που δεν μπόρεσε να επουλώσει το μεταφορικό ισοδύναμο. Τότε ο κ. Κασσελάκης αποχώρησε από το στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού φανερά εκνευρισμένος και λέγοντας «εντάξει, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα».


Ρένα Παυλάκη στα Παραπολιτικά: Έδειξε μια πλευρά του εαυτού του γεμάτη αλαζονεία, ειρωνεία

Τα parapolitika.gr επικοινώνησαν με τη δημοσιογράφο, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο κ. Κασσελάκης έδειξε μία πλευρά του εαυτού του γεμάτη αλαζονεία και ειρωνεία, ενώ εκτίμησε ότι με τη στάση του απέναντί της όχι μόνο δεν κέρδισε, αλλά έχασε ακόμα και κάποιον ουδέτερο που άκουγε τη συνέντευξη. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η κυρία Παυλάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε έναν μόνολόγο και δεν την άφηνε να του κάνει ερωτήσεις. «Κάθε φορά που το επιχειρούσα πατούσε πάνω μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο πρόθεσε ότι ο κ. Κασσελάκης είχε «φοβερή άγνοια των θεμάτων». 

Ευθείες προσβολές προς το πρόσωπό μου

«Είχα μία καθαρά πολιτική ατζέντα προκειμένου να αποτυπώσει τις θέσεις του κόμματος για τα νησιά. Ξεκίνησε με έναν μονόλογο, δεν με άφηνε να του κάνω ερώτηση. Κάθε φορά που το επιχειρούσα πατούσε πάνω μου και κάποια στιγμή φτάνουμε σε ένα σημείο όπου υπήρξαν ανακριβείς ισχυρισμοί από την πλευρά του που είχαν να κάνουν με το θέμα της διαφημιστικής καμπάνιας της Ρόδου μετά τις περσινές φωτιές. Μου είπε ότι “δεν υπήρχε καμπάνια, το νησί κάηκε, η ΝΔ έκανε την καμπάνια για έναν χρόνο μετά”. Εγώ του απάντησα ότι “δεν έχετε σωστή ενημέρωση καθώς δεν έγιναν έτσι τα πράγματα.

Υπήρξε καμπάνια η οποία έτρεξε αμέσως τις επόμενες μέρες μετά τις φωτιές και μάλιστα σε 11 μέρες η κίνηση στη Ρόδο είχε αποκατασταθεί. Επέμεινε ότι δεν ήταν έτσι και ζητούσε να του στείλω την καμπάνια. Στη συνέχεια μου είπε ότι αποκλείεται να υπήρχε κάποια καμπάνια και ότι σε έξι μήνες δεν προλάβαιναν να την αναθέσουν. Τότε του απάντησα ότι “γι' αυτό δεν το γνωρίζετε το θέμα και δεν μας έχουν ενημερώσει σωστά οι συνεργάτες σας. Η καμπάνια ήταν δυναμική με προσαρμογή στα γεγονότα της ημέρας. Όταν είδε ότι πήγαινε εκεί η κουβέντα το άλλαξε. Παρ' όλα αυτά, συνέχισε να είναι ιδιαίτερα επιθετικός και ειρωνικός με ευθείες προσβολές προς το πρόσωπό μου, χωρίς η δική μου στάση να αιτιολογεί αυτούς τους χαρακτηρισμούς», τόνισε η Ρένα Παυλάκη.


Επιχειρούσε να κάνει το άσπρο μαύρο

«Πιστεύω ότι είχε φοβερή άγνοια των θεμάτων, που δεν την απέδωσα στον ίδιο, και σκόπευε να περάσει τη δική του ατζέντα και όταν άρχισα να κάνω ερωτήσεις που τον έφεραν σε δύσκολη θέση. Κατανοώ ότι ένας πολιτικός αρχηγός που έρχεται από την Αθήνα δεν μπορεί να ξέρει την τοπική ατζέντα. Αυτό είναι ευθύνη των πολιτικών στελεχών. Προσπάθησα να τον προστατεύσω αλλά δεν γινόταν να μη διορθώσω τον ψευδή ισχυρισμό του. Επιχειρούσε να κάνει το άσπρο μαύρο. Μετά μου το γύρισε και άρχισε να με ρωτάει εάν οι νησιώτες είναι ικανοποιημένοι με το μεταφορικό ισοδύναμο ή όχι. Τότε του είπα ότι δεν απαντώ εγώ. Εγώ κάνω τις ερωτήσεις, εσείς απαντάτε.

Είχα σκοπό να τον ρωτήσω για την υγεία, για την ακρίβεια και μου έλεγε για το μεταφορικό ισοδύναμο. Τότε πήρα την πάσα και του είπα ότι μπήκε ως αντιστάθμισμα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ - ένα μεγάλο πλήγμα για τα νησιά που δεν αποσοβήθηκε ποτέ και εκεί ήταν η στιγμή που κορυφώθηκε η αντιπαράθεση και αποχώρησε», υποστήριξε ακόμη η δημοσιογράφος.


Εκείνος εκτέθηκε, όχι εγώ

«Προσπάθησα να είμαι ψύχραιμη και να είμαι ευγενής όσο γινόταν. Είμαι πολλά χρόνια στα ΜΜΕ, έχω περάσει πολλά και πλέον δεν με εκπλήσσει τίποτα. Εκείνος εκτέθηκε και όχι εγώ. Υπερασπιζόμουν τα ίδια τα γεγονότα. Δεν τον έθιξα, προσπάθησα να τον προστατεύσω. Το ραδιόφωνο Real Voice ακούγεται σε όλη τη Δωδεκάνησο, ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει ραδιόφωνο. Είχα μία ατζέντα με τα τοπικά ζητήματα προκειμένου να ακουστούν οι θέσεις του κόμματος. Θεωρώ ότι αυτή την ευκαιρία την έχασε. Αποκλείεται να κέρδιζε κάτι πέραν του σκληρού πυρήνα. Έδειξε μια πλευρά του εαυτού του γεμάτη αλλαζονεία, ειρωνεία. Δεν κερδίζεις ποτέ με αυτό το ύφος, ούτε με το να "φυγοδικείς"», κατέληξε η Ρένα Παυλάκη.