Την κανονική διενέργεια όλων των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων στο νοσοκομείο παίδων της Αθήνας «Π. και Α. Κυριακού» ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Μία κρίσιμη συνεδρίαση είχε σήμερα το μεσημέρι ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου της Αθήνας «Π. και Α. Κυριακού», προκειμένου να εκτιμήσει όλες τις ενέργειες, στις οποίες έχει προχωρήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, για την εφαρμογή προσωρινών λύσεων στο πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων, έως ότου το σύστημα καταστεί ικανό να προσελκύει πολλαπλάσιο αριθμό αναισθησιολόγων.

Τα αισιόδοξα μηνύματα ήθελαν να είναι λίαν αμφίβολη ακόμη και η ίδια η πραγματοποίηση της παναττικής στάσης εργασίας, την οποία είχε προκηρύξει για την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουνίου το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), για τους αναισθησιολόγους του χειρουργικού τομέα του «Π. και Α. Κυριακού».

Έτσι, με απόφαση του διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, Παναγιώτη Στάθη, μετακινείται άμεσα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας κιόλας, μία παιδοαναισθησιολόγος στο «Π. και Α. Κυριακού». Την απόφαση ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο ίδιος ο Παναγιώτης Στάθης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μερών.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας προκήρυξε σήμερα μία θέση επιμελητή Α’ και μία θέση επιμελητή Β’, μονίμων αναισθησιολόγων, για το αναισθησιολογικό τμήμα του «Π. και Α. Κυριακού».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη