Σε ανατροπή καλεί τους πολίτες ο Στέφανος Κασσελάκης στις ευρωεκλογές, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση για ψέματα σε σειρά ζητημάτων, όπως τα Τέμπη, η ακρίβεια και οι επενδύσεις στο ΕΣΥ.

«Η κυβέρνηση είπε ψέματα προεκλογικά πέρυσι. Είπε ψέματα όσον αφορά στο έγκλημα των Τεμπών που αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι υπήρξε μονταζιέρα, ότι υπήρξε μυστική συνάντηση δύο ημέρες μετά από αυτό το έγκλημα για να μπαζωθεί, για να ρίξουν οστά νεκρών ανθρώπων σε χωράφια, δήθεν για να ανοίξουν οι σιδηρόδρομοι, οι οποίοι τελικά ξεκίνησαν δρομολόγια μετά από 25 ημέρες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα συνέχισε: «Ψέματα για τις μειώσεις φόρων. Τώρα έχει έρθει ένα τεκμαρτό εισόδημα που πνίγει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις και ψέματα όσον αφορά στο οικονομικό θαύμα δήθεν της χώρας που τώρα ξέρουμε ότι είμαστε δεύτεροι από τον πάτο σε αγοραστική δύναμη μαζί με τη Βουλγαρία και είμαστε δεύτεροι από την κορυφή σε έμμεσους φόρους μαζί με τη Σουηδία».

«Ψέματα όσον αφορά στις επενδύσεις στη Δημόσια Υγεία , διότι βλέπουμε ένα ΕΣΥ το οποίο καταρρέει και το οποίο τώρα βλέπει τους υγειονομικούς, τους νοσηλευτές, τους γιατρούς να αποκαλούντα "κάφροι" και "ανθρωπάκια", από τον υπουργό Υγείας», είπε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1o0qua2yb41)

Στο σχόλιο της Μάρας Ζαχαρέα ότι αυτά διαψεύδονται από την κυβέρνηση, ο κ. Κασσελάκης απάντησε μεταξύ άλλων: «Έχουμε παρουσιάσει ένα κατηγορητήριο, το οποίο θα είναι μέρος ενός αιτήματος για σύσταση προανακριτικής, εφόσον δεσμευτεί η Νέα Δημοκρατία ότι δεν θα ξεπλύνει τον υπουργό Καραμανλή».

Παράλληλα, συνέχισε: «Διότι αν τον ξεπλύνει βάσει αυτού του στρεβλού, άδικου και ανήθικου νόμου περί ευθύνης υπουργών, δεν μπορεί να πάει στη δικαιοσύνη ο κ. Καραμανλής με τέτοια στοιχεία». «Επίσης εμείς παίρνουμε το μέρος των θυμάτων», υπογράμμισε

Ευθύνες στην κυβέρνηση επέρριψε και στο ζήτημα της ακρίβειας, για το οποίο ισχυρίσθηκε ότι στο ερώτημα γιατί τα τρόφιμα είναι πιο ακριβά στην Ελλάδα η απάντηση είναι «γιατί υπάρχουν ολιγοπώλια και προβλήματα στην επιχειρηματικότητα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική σε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, μεταξύ των άλλων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη για «life style» πολιτική, διευκρίνισε ότι το άνοιγμα στην Αριστερά «αφορά τους προοδευτικούς πολίτες» και όχι τις ηγεσίες των κομμάτων της και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος στις επόμενες εκλογές».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1o0uqasc935)