Το Μέγαρο Μαξίµου σηκώνει ψηλά το θέµα του «Πόθεν Έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη, το οποίο οµολογουµένως έχει πάρει διαστάσεις σίριαλ, µε τις εκάστοτεαντιφατικές κατά καιρούς δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας γενικότερο προβληµατισµό. Κι όχι µόνον στο κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλά στελέχη υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος θα έπρεπε να το έχει ήδη καταθέσει, για να λήξει αυτή η υπόθεση.


Δριμεία επίθεση σε Κασσελάκη από Μητσοτάκη, Βορίδη, Γεωργιάδη

Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, µεταξύ αυτών οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, εξαπέλυσαν δριµεία επίθεση κατά του κ. Κασσελάκη για τη µέχρι τώρα άρνησή του να δηµοσιοποιήσει τα στοιχεία της περιουσιακής του κατάστασης, ενώ αιχµές για τον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης άφησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει εκλεγεί πουθενά, δεν έχει εκλεγεί ούτε διαχειριστής στην πολυκατοικία. ∆εν είναι κακό, τώρα ξεκινάει. Εγώ εκλέγοµαι 20 χρόνια, έχω δοκιµαστεί, έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά το “Πόθεν Έσχες” µου», είπε ο πρωθυπουργός (ΑΝΤ1).

Από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης σηµείωσε πως το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει ακόµη καταθέσει το «Πόθεν Έσχες» δηµιουργεί, αν µη τι άλλο, τουλάχιστον καχυποψία. «Μας έταξε σε όλους µας, και κυρίως στον ελληνικό λαό, ότι αυτήν την τροµερά επιτυχηµένη του πορεία θα την αποτυπώσει κάπως στο “Πόθεν Έσχες” του. Έχουµε εκλογές. “Οσονούπω”, λένε. Πόσες φορές το έχετε ακούσει; Αυτή η συζήτηση τραβάει εδώ και µήνες. ∆εν σας δηµιουργεί και καχυποψία η µη εµφάνιση του “Πόθεν Έσχες”; Του το έχουν θέσει σε όλους τους τόνους 100 φορές, ποια είναι η πιο απλή κίνηση; Το δίνεις και τελειώνει η ιστορία. Πόσο καιρό τού παίρνει ενός λογιστή να το φτιάξει, θα του πάρει µια εβδοµάδα αν είναι σύνθετο;», διερωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας (Σκάι).

Σε εξίσου αιχµηρό ύφος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη: «Είναι ένα θέµα που το συζητάµε και προσπαθούµε να τον φέρουµε προ των ευθυνών του. Γιατί δεν δίνει το “Πόθεν Έσχες” του; Γιατί κάτι θέλει να κρύψει. Τόσο απλά. Ο νόµος ποτέ δεν είχε προβλέψει την περίπτωση ενός τουρίστα που θα ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης. Ο νόµος είναι φτιαγµένος µε τη λογική ότι ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης θα γίνει αρχηγός», είπε o υπουργός Υγείας (One Channel), εµφανώς σε υψηλότερους τόνους.