Η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των αιτήσεων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για την περίοδο 2024 - 2025, έχει ξεκινήσει.

*Διαβάστε εδώ: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Ηρακλείου: "Έτοιμο το 2027 το αεροδρόμιο στο Καστέλι - Ξεπεράσαμε όλες τις δυσκολίες για τον ΒΟΑΚ"

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα θα ανοίξουν έως τη Δευτέρα 03/06, με τη διάρκεια του προγράμματος να είναι από 1/7/2024 έως 31/7/2025.


«Έχουμε τριπλασιάσει τους δικαιούχους»

«Δευτέρα ανοίγουν οι πλατφόρμες για 300.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι μπορούν να κάνουν δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος διακοπές σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας το κράτος και τα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια για 6 ημέρες από 5 που ήταν πέρυσι, σε ξενοδοχεία μέχρι και 5 αστέρων», είπε, μιλώντας στο MEGA, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Ανοίγουμε ένα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού με εισοδηματικά κριτήρια που ξεπερνούν και τα 30.000 ευρώ για τις οικογένειες, καλύπτουμε 6 ημέρες σε περιοχές οι οποίες δεν έχουν πληγεί αλλά έχει και μια κοινωνική διάσταση, οι μέρες αυτές γίνονται τελείως δωρεάν και 12 σε κομμάτια της Ελλάδας που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές», πρόσθεσε.

«Οι δικαιούχοι είναι με μοριοδότηση, είναι τα εισοδηματικά κριτήρια που ελέγχουμε, αλλά μοριοδοτούνται ειδικά και κάποιες ομάδες. Έχουμε τριπλασιάσει τους δικαιούχους. Πλέον καλύπτει και οικογένειες μέσου εισοδήματος. Φέτος το πρόγραμμα ξεκινά από 1η Ιουλίου και είναι για έναν χρόνο», συμπλήρωσε.


«Πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό»

Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στη νίκη του Ολυμπιακού και την κατάκτηση του τίτλου του Conference League.

«Πολλά συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, σε όλη την ομάδα, τα παιδιά, τον πρόεδρο, ήταν μια προσπάθεια και μια νίκη που μας έκανε όλους τρομερά υπερήφανους», επισήμανε.

Η κ. Μιχαηλίδου μίλησε και για τον Γιάννη Παπαστεφανάκη, ο οποίος, προσκεκλημένος του Βαγγέλη Μαρινάκη, σήκωσε το ευρωπαϊκό κύπελλο μαζί με τους παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζοντας την ιστορική νίκη.

«Είδα και τον Γιάννη έξω από το γήπεδο, χωρίς να ξέρω την ιστορία του, και αυτό που σκέφτηκα είναι ότι πλέον έχουμε προσβάσιμους δημόσιους χώρους, γήπεδα. Βλέπουμε συμπολίτες μας με αναπηρία, με αμαξίδια, μέσα στα γήπεδα, και πρέπει να θυμίζει σε όλους μας το πού παρκάρουμε, το πώς φερόμαστε, το πώς σεβόμαστε τον συμπολίτη μας ο οποίος μπορεί μέχρι πρότινος να ήταν αόρατος ακριβώς επειδή όλοι μαζί, και η Πολιτεία με την ευθύνη της, δεν του έδινε την προσβασιμότητα που χρειαζόταν», σημείωσε.