O Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής του MEGA «Χαμογέλα και πάλι» το πρωί του Σαββάτου και μίλησε εφ'όλης της ύλης.

Πιο αναλυτικά, αναφερόμενος στην επιστροφή του στην πολιτική με το κόμμα της Νέας Αριστεράς είπε:

«Δεν μπορούσα να ενταχθώ στο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την διάρκεια των χρόνων – κι αυτό είναι υποκειμενική μου άποψη – έβλεπα έναν διαρκή μετασχηματισμό σε πολλά επίπεδα. Με το που ιδρύθηκε η Νέα Αριστερά και θεωρώντας ότι τα πράγματα έχουν φθάσει σε ένα τέλμα και στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο ήταν και για εμένα μια στιγμή να βάλω πλάτη σε αυτό το κοινό εγχείρημα».

Σακελλαρίδης: «Ο κόσμος με σταματάει στο δρόμο νομίζοντας ότι έχω γυρίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, ένιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση όταν αποχώρησε ο Τσίπρας»

Και συνέχισε λέγοντας: «Η Νέα Αριστερά απευθύνεται σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Βλέπουμε ότι υπάρχει κοινό και ακροατήριο που θέλει να μάθει περισσότερα για εμάς. Το μεγαλύτερο κομμάτι είναι αυτό που διαφωνεί με την εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, το ευχάριστό είναι ότι βλέπουμε και πολλούς νέους να αντιμετωπίζουν με θετικό μάτι την Νέα Αριστερά. Δεν σας κρύβω ότι υπάρχει κόσμος που με σταματάει στο δρόμο και νομίζει ότι έχω γυρίσει ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ».

Για την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο κ. Σακελλαρίδης:

«’Ένιωσα ότι έκλεισε ένα κεφάλαιο της ιστορίας. Οφείλω να ομολογήσω ότι ένιωσα μια ιδιαίτερη συγκίνηση όταν αποχώρησε. Μίλησα εκείνο το διάστημα μαζί του, είχαμε μια καλή επικοινωνία».

Σχετικά με τον κατακερματισμό του χώρου της Αριστεράς σημείωσε: «Η Νέα Αριστερά προέκυψε από κάποιους ανθρώπους που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την άποψή μου αυτή ήταν μια σωστή κίνηση, παρά το αντικειμενικό πρόβλημα που δημιουργείται στην ενότητα του χώρου. Κάπως έπρεπε να φτιαχτεί ένας χώρος, ο οποίος την επόμενη μέρα να μπορέσει να παίξει ένα καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση της ενότητας».

«Αν ήμουν ο κ. Μητσοτάκης θα ήμουν πολύ χαρούμενος που είναι ο Στέφανος Κασσελάκης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα υπό του κ. Κασσελάκη είναι ένα ανάδελφο κόμμα. Αν ήμουν εγώ στην θέση του κ. Μητσοτάκη θα ήμουν πολύ χαρούμενος που είναι ο Στέφανος Κασσελάκης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί βλέπει και ο κ. Μητσοτάκης ότι με τον κ. Κασσελάκη στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να φτιαχτεί ένα πράγμα ανταγωνιστικό ως προς αυτόν και να υπάρχει μια αξιοπιστία».

Ενώ για τον στόχο των Ευρωεκλογών της Νέας Αριστερά δήλωσε: «Δεν θέλουμε το ελάχιστο ποσοστό μόνο για να μπούμε στην Ευρωβουλή, θέλουμε σίγουρα πάνω από 3,5%».

Για το ζήτημα της ακρίβειας κι αν μπορεί να αντιμετωπιστεί με εργαλεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισε: «Μέσα από την Ευρωβουλή μπορεί να ενισχύσεις παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση στα ράφια και στα νοικοκυριά».

Παράλληλα. ο κ. Σακελλαρίδης θέλησε να εκφράσει την οργή του τα όσα παρακολουθεί να γίνονται στον τομέα της Υγείας.

«Παρακολουθώ εξοργισμένος τον Άδωνι Γεωργιάδη να μιλάει για τα νοσοκομεία Παίδων και τους γιατρούς που κινητοποιούνται γιατί δεν έχουν αναισθησιολόγους για να κάνουν τις εγχειρήσεις που έχουν ανάγκη τα παιδιά. Και τους λέει να πάνε στα ιδιωτικά και θα το καλύψει το κράτος. Δηλαδή το κράτος έχει να καλύψει τις δαπάνες των εγχειρήσεων για να πάνε στα ιδιωτικά νοσοκομεία , αλλά δεν έχει για να προσλάβει αναισθησιολόγους».

Στην περίπτωση κατά την οποία τα αποτελέσματα της κάλπης της 9ης Ιουνίου δεν είναι τα επιθυμητά θα πρέπει η Νέα Αριστερά να σκεφτεί τι πράγματα έγιναν λάθος, σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη. «Προσωπικά η άποψή μου είναι όταν χάνεις στην πολιτική πάντα έχει σημασία να δεις τι έχεις κάνει εσύ λάθος, όχι τι έκανε ο Μητσοτάκης, ο Κασσελάκης, ο Ανδρουλάκης κτλ».

Στο πλαίσιο της αυτοκριτικής στην πολιτική εξήγησε: «Είναι η κριτική που κάνω στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ότι δεν έγινε μια πραγματική κουβέντα αυτοκριτικής, ώστε να βγουν συμπεράσματα και να μάθεις».

Σακελλαρίδης για επεισόδιο Κασσελάκη στη Ρόδο: «Θα είχε ενδιαφέρον και ο κ. Μητσοτάκης να υποβληθεί σε μια τέτοια συνέντευξη»

Ζητηθείς ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης να σχολιάσει την αποχώρηση του Στέφανου Κασσελάκη από ραδιοφωνική εκπομπή στον σταθμό Real Voice της Ρόδου, όσο και την τοποθέτηση που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανάρτησή του επί του περιστατικού σημείωσε:

«Στο κομμάτι της επικοινωνιακής προστασίας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που λέει ο κ. Κασσελάκης δεν μπορώ να διαφωνήσω. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χαίρει μιας μεγάλης προστασίας από τα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης σε βαθμό που άλλη ελληνική κυβέρνηση δεν είχε τέτοια προστασία. Από την στιγμή που έχεις πάρει την απόφαση να δώσεις συνέντευξη, πρέπει να κάτσεις να αντιπαρατεθείς. Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν τέτοιες αντιδράσεις».

Το περιστατικό του Στέφανου Κασσελάκη σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, ο οποίος δήλωσε πως «μετά το ‘δεν είσαι λογιστής μου’ στον κ. Ευαγγελάτο και τη διακοπή συνέντευξης μόλις ένιωσε να πιέζεται από ερώτηση της κ. Χρηστίδου, ο κ. Κασσελάκης σήμερα έδειξε για μία ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου, τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία».

Σε αυτή την τοποθέτηση του κ. Ρωμανού, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υπογράμμισε «θα είχε ενδιαφέρον και ο κ. Μητσοτάκης να υποβληθεί σε μια τέτοια συνέντευξη, αυτό είναι κάτι που λείπει από την ελληνική δημοσιογραφία και την ελληνική τηλεόραση».

Το σχόλιο Σακελλαρίδη για τις προκλήσεις από τη Βόρεια Μακεδονία

Στις προκλητικές δηλώσεις της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας ο κ. Σακελλαρίδης είπε:

«Η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας θα είχε το δικαίωμα να λέει την χώρα της όπως θέλει, πριν την Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι η ΣτΠ που έχει κλειδώσει το όνομα ‘’Βόρεια Μακεδονία’’. Εδώ όμως υπάρχει όμως κι άλλη πλευρά, τι έχει κάνει τα τελευταία 5 χρόνια η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης για να «δέσει» αυτή τη συμφωνία. Τα λεγόμενα μνημόνια που δεν πέρασαν από την Βουλή ήταν για ζητήματα υπέρ της Ελλάδας. Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει ‘’νεκρώσει’’ εδώ και πέντε χρόνια».

Όσον αφορά το ελληνοτουρκικό και ειδικότερα το γεγονός ότι η Τουρκία εντάσσει ως μάθημα την «γαλάζια πατρίδα» στην έκτη δημοτικού σημείωσε: «Για εμένα αυτά είναι πολύ σημαντικά ζητήματα από την άποψη ό, τι μαθαίνουν τα παιδιά εγγράφεται μέσα τους, μένει μέσα τους ο αλυτρωτισμός».

«Η Ράνια Τζίμα αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι αντικειμενική δημοσιογράφος»


Σε σχέση με τους προβληματισμούς αναφορικά με την πατρότητα δήλωσε: «Η μητρότητα και η πατρότητα είναι μια διαρκής μάχη με τις ενοχές».

Καταλήγοντας ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μίλησε και για την σύζυγό του Ράνια Τζίμα, δημοσιογράφο. «Μέσα στο σπίτι εγώ είμαι αυτός που μιλάει λιγότερα πολιτικά, ενώ η σύζυγός μου η Ράνια το απολαμβάνει περισσότερο. Η Ράνια υποστήριξε την επιστροφή μου στην πολιτική. Σε μεγάλο βαθμό αποδεικνύει η ίδια η Ράνια ότι είναι αντικειμενική δημοσιογράφος».