«Πόλεμος» δηλώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη, με αφορμή την ακρίβεια, τις πολυεθνικές και το πόθεν έσχες. 

Αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον υπ. Επικρατείας, ο οποίος εξήγησε σε συνέντευξή του τα εμπορικά κόλπα των πολυεθνικών για να παρουσιάζουν διαφορετικές τιμές ανά χώρα σε ομοειδή προϊόντα.

Τόση πολλή κοροϊδία δεν έχει ξανασυμβεί στον τόπο μας

«Τόση πολλή κοροϊδία, σε τόσο πολλούς, και για τόσο πολύ χρονικό διάστημα, δεν έχει ξανασυμβεί στον τόπο μας», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του.

«Υπουργός Επικρατείας! Βρήκε γιατί το ίδιο απορρυπαντικό έχει φτηνότερα στη Γερμανία από ό,τι στην Ελλάδα: Έχει υποδεέστερη σύνθεση! Η ίδια μάρκα. Η ίδια συσκευασία. Τα ίδια γραμμάρια. Όμως, μέσα στο κουτί που πωλείται στη Γερμανία οι κόκκοι είναι υποδεέστεροι! Γιατί είναι γνωστό ότι εμείς εδώ στην Ελλάδα αγοράζουμε μόνο κόκκους που έχουν τα πτυχία τους, το πιάνο τους, τα γαλλικά τους», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρεται επιπλέον και στο ελληνικό κρητικό λάδι, λέγοντας ότι «εμείς το εξάγουμε» και πως όμως «οι Έλληνες το πληρώνουμε 18,14 ευρώ το λίτρο», ενώ «οι Γάλλοι με τον διπλάσιο μισθό το πληρώνουν 13,5 ευρώ το λίτρο».

«Τόση πολλή κοροϊδία, σε τόσο πολλούς, και για τόσο πολύ χρονικό διάστημα, δεν έχει ξανασυμβεί στον τόπο μας. Νομίζω ότι είναι ώρα να απαντήσουμε με δύο λέξεις: έχουμε αξιοπρέπεια», αναφέρει καταληκτικά ο κ. Κασσελάκης.

Άκης Σκέρτσος: Ακόμη περιμένουμε το πόθεν έσχες Κασσελάκη

Άμεση ήταν η απάντηση του Άκη Σκέρτσου, κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη για προχειρότητα και προπαγάνδα.

«Δυστυχώς ο Στέφανος Κασσελάκης στο πρόχειρο βίντεο που ετοίμασε από το πανάκριβο εξοχικό του στις Σπέτσες (για το οποίο ακόμη περιμένουμε να μάθουμε το πόθεν και το έσχες) καταφεύγει συνειδητά για μια ακόμη φορά στην τεχνική της διαστρέβλωσης και της προπαγάνδας.

Ακόμη δυστυχέστερα, διαπράττει ένα μείζον πολιτικό λάθος: αντί να υπερασπίζεται τα λαϊκά εισοδήματα και συμφέροντα έναντι των πολυεθνικών κολοσσών, υπερασπίζεται επί της ουσίας τις καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές τους που τους επιτρέπουν να παίζουν με τις τιμές σε ομοειδή προϊόντα από αγορά σε αγορά εντός της ευρωπαϊκής ένωσης».

Απευθυνόμενος, τέλος, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ‘Ακης Σκέρτσος αναφέρει: «Κύριε Κασσελάκη όταν η αγάπη σας για την πατρίδα και τους πολίτες επικρατήσει του μένους σας για τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της χώρας μας, τότε ίσως αποκτήσετε πιο καθαρή κρίση αλλά και πιο εποικοδομητική αντιπολιτευτική στάση ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έως τότε έχετε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσετε».

Η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου

Κασσέλακης: Παγκόσμια πρωτοτυπία υπουργός επικρατείας να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο υπουργός Επικρατείας και με νέα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είπε ότι «είναι παγκόσμια πρωτοτυπία ο υπουργός επικρατείας της κυβέρνησης να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλά προσωπικά με χαροποιεί ιδιαίτερα».

«Προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί το ίδιο απορρυπαντικό έχει πιο ακριβά στην Ελλάδα από ό,τι στη Γερμανία των τριπλάσιων μισθών, ο κ. Σκέρτσος ομολογεί ότι στην Ελλάδα η ακρίβεια οφείλεται στην ύπαρξη κερδοσκόπων που δρουν ανενόχλητοι με την ανοχή της κυβέρνησης», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στο «Χ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι «είναι παγκόσμια πρωτοτυπία ο υπουργός επικρατείας της κυβέρνησης να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλά προσωπικά με χαροποιεί ιδιαίτερα». «Τον παρακαλώ», προσθέτει στο ίδιο πλαίσιο, «να ζητήσει και μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και περιοριστεί το οξύ πρόβλημα». Ο κ. Κασσελάκης σχολιάζει στο ίδιο πνεύμα πως «αν συνεχίσει να ξεμπροστιάζει έτσι την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ίσως πρέπει να σκεφτούμε στον ΣΥΡΙΖΑ να του προτείνουμε θέση στα ψηφοδέλτιά μας».

Νέα πυρά από τον Άκη Σκέρτσο

Η απάντηση του Άκη Σκέρτου δεν άργησε να έρθει, ο οποίος επανήλθε στο ζήτημα του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, κάνοντας λόγο για παγκόσμια πρωτοτυπία που είναι είναι να μην έχετε καταθέσει παρανόμως μετά την παρέλευση 90 ημερών από την ανάληψη των αρχηγικών σας καθηκόντων -και όπως ο νόμος ορίζει- την αρχική δήλωση περιουσιακής σας κατάστασης

Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας 

Αφήστε την “πλακίτσα” και σοβαρευτείτε κ. Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis, όπως αρμόζει ο θεσμικός σας ρόλος. Παγκόσμια πρωτοτυπία είναι να μην έχετε καταθέσει παρανόμως μετά την παρέλευση 90 ημερών από την ανάληψη των αρχηγικών σας καθηκόντων -και όπως ο νόμος ορίζει- την αρχική δήλωση περιουσιακής σας κατάστασης. Ή να ακούμε καινοφανείς απόψεις από συμβούλους σας ότι το πόθεν έσχες ανάγεται στη σφαίρα του “κουτσομπολιού”!

Τι κρύβετε και από ποιον; Και σε ποια χώρα νομίζετε ότι έχετε προσγειωθεί; Μελετήστε καλύτερα το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας που θέλετε να εκπροσωπείτε και μετά μιλήστε.

Όσο για την επιμονή σας στη στρεψοδικία, καμία έκπληξη. “Παλιά σας τέχνη κόσκινο” στον ΣΥΡΙΖΑ. Μελετήστε λοιπόν καλύτερα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανταγωνισμού για να διαπιστώσετε ότι το ίδιο στην ουσία προϊόν με λίγο διαφορετική ετικέτα ή ποσότητα (διαφορετικό όχι καλύτερο κ. Κασσελάκη της εύκολης διαστρέβλωσης) μπορεί να ξεγλιστρά από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αυτό επικαλείται ο Πρωθυπουργός στην επιστολή του, αυτό θέλουμε να αλλάξουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δυστυχώς σε αυτό στέκεται απέναντι ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέλους ποια συμφέροντα καλύπτετε ή φοβάστε να κατονομάσετε;

Αλλά μην σας σκοτίζω τέτοια ώρα, Σάββατο βράδυ! Σας εύχομαι καλή διασκευή στο παρτυ των πλουσίων φίλων σας στην Ύδρα όπου μόλις μεταβήκατε από το αγνώστων περιουσιακών στοιχείων σπίτι σας στις Σπέτσες.


Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά του Άκη Σκέρτσου 

«Προφανώς ο κ. Σκέρτσος είναι τόσο απορροφημένος από την έρευνα της σύνθεσης των απορρυπαντικών στην Ελλάδα και τη Γερμανία, που μάλλον "ξέχασε" ότι η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ με το άρθρο 119 του νόμου 5072/5.12.2023 όρισε ότι όλες οι δηλώσεις πόθεν έσχες (και οι αρχικές, όπως εν προκειμένω για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ) πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30.6.2024».

Αυτό απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για τη δήλωση του κ. Σκέρτσου, σχολιάζοντας: «Τέτοια άγνοια από τον "άριστο" Υπουργό Επικρατείας του κου. Μητσοτάκη; Εκτός κι αν δεν πρόκειται για άγνοια, αλλά για "πλακίτσα" του κου. Σκέρτσου και του κου. Μητσοτάκη αναφορικά με την ακρίβεια σε βάρος της κοινωνίας».

Εν είδει «υστερόγραφου» ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Κε. Σκέρτσο παρακολουθείτε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ιδιωτικές του δραστηριότητες; Προφανώς λοιπόν θα γνωρίζετε ότι η σημερινή του ιδιωτική μετάβαση πληρώθηκε αποκλειστικά από τον ίδιο και όχι από το δημόσιο ταμείο, σε αντίθεση με εσάς, τον κ. Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης σας, που συνηθίζετε να "σηκώνετε" ακόμη και ελικόπτερα της Π.Α για ιδιωτική μετάβαση στην Επίδαυρο...».