«Όλα στο φως» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας ανακοινώσει πως απόψε στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει όλη του την περιουσιακή κατάσταση.


Στέφανος Κασσελάκης: Η επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το "πόθεν έσχες"

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε χθεσινή του ανάρτηση εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «ο πανικός αλλά και η πολιτική χυδαιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή 2/6».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «στα επτά ερωτήματα που του έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη –που έκανε πως "δεν είχε δει την ανάρτηση"- ήταν μία: Φταίει το "πόθεν έσχες" του Σ. Κασσελάκη. Δεν είναι τυχαία η νέα έκρηξη τοξικότητας Μητσοτάκη με τα 42 ακίνητα: θέλει να περάσει η τελευταία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές πετώντας την μπάλα στην εξέδρα του "πόθεν έσχες Κασσελάκη". Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα απαντήσει αύριο κιόλας, Δευτέρα 3/6/24, από τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας, τώρα και όχι την 1η Ιουλίου όπως έχει δικαίωμα από τον νόμο, την περιουσιακή του κατάσταση».


«Θα μπορούσα να περίμενα μέχρι την 1η Ιουλίου, που είναι η προθεσμία από τον νόμο. Παρ' όλα αυτά, όλα θα είναι στη διάθεσή σας. Όλα δουλεμένα. Όλα φορολογημένα στις ΗΠΑ, εκεί που έζησα. Κι εκεί, εν αντιθέσει με την Ελλάδα, δεν μπορείς να είσαι "αδιευκρίνιστος" και να κυκλοφορείς ελεύθερα», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1powy4gi3w9)
Συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής επισημαίνουν, μάλιστα, ότι φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να φτάνουν στο σημείο να επιστρατεύουν ως ύστατο προεκλογικό όπλο την αναφορά στο «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μάλλον έχουν συνειδητοποιήσει πως οι απαντήσεις που δίνουν στα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. -για την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την κατάρρευση του ΕΣΥ, τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών- δεν επαρκούν για να «γυρίσουν το κλίμα». Επιπλέον, οι συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη φορολογία και την ακρίβεια που έχουν απήχηση στον κόσμο, ασκούν ολοφάνερη πίεση στα στελέχη της ΝΔ που καλούνται να τις αντικρούσουν, αλλά δεν έχουν κανένα άλλο επιχείρημα πέραν των δήθεν «δημοσιονομικών περιορισμών».

Απέναντι σε αυτό το σκηνικό, η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να παρουσιάσει σήμερα την περιουσιακή του κατάσταση κατά τον χρόνο ανάληψης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, «αναμένεται να κλείσει το νέο κεφάλαιο τοξικότητας που επιχειρεί να ανοίξει η Νέα Δημοκρατία, αλλά και να επιβεβαιώσει τη δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για διαφάνεια και καθαρές απαντήσεις παντού και για όλα».


Άγχος στον ΣΥΡΙΖΑ για την αποχή

Την ίδια ώρα και με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, στα ηγετικά κλιμάκια της Κουμουνδούρου ετοιμάζονται για την τελευταία μάχη, θεωρώντας πως την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει, η ΝΔ καταγράφει απώλειες και το ΠΑΣΟΚ παραμένει καθηλωμένο. Έτσι εξηγούν συνεργάτες του κ. Κασσελάκη και την επίθεση που δέχεται για το «πόθεν έσχες», τονίζοντας πως όλη ιστορία είναι φτιαχτή, καθώς δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην υπόθεση. «Μοναδική τους πρόθεση είναι να διαβάλουν με ψέματα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ», λένε οι συνεργάτες του.

Πέραν, όμως, από την πολιτική αντιπαράθεση, τίθεται ως ερώτημα αν οι πολίτες που εμφανίζονται να ακολουθούν και να στηρίζουν ενθέρμως τον Στέφανο Κασσελάκη θα φτάσουν στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή. Και αυτό γιατί όλοι οι δημοσκόποι το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το εάν αυτό το ακροατήριο, που στην πλειοψηφία του είναι νέοι άνθρωποι, θα επιλέξουν να πάνε στις κάλπες και όχι για μπάνιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει σε αυτό το κοινό. Με τη φράση «εμείς βάλαμε τον σπόρο, τώρα σε χρειαζόμαστε στην κάλπη» και τον Στέφανο Κασσελάκη να μεταδίδει το μήνυμα της αναγέννησης, «την οποία μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί».

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο άρθρο στην κομματική εφημερίδα στέκεται ιδιαίτερα στο θέμα της ακρίβειας αλλά και στην κατάσταση του Κράτους Δικαίου, καλώντας τον κόσμο να πάει να ψηφίσει φοβούμενος πιθανώς ότι η καλή δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει από την αποχή. «Όλα πρέπει να τα αλλάξουμε και άμεσα μάλιστα. Γι’ αυτό χρειάζεται οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν στις 9 Ιουνίου και να μην υποκύψουν στην παραίτηση, στην απογοήτευση και στις σειρήνες της αποχής», σημειώνει.


Ο φόβος των πλατειών

Εν τω μεταξύ, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την αγωνία τους για το τι θα γίνει στις συγκεντρώσεις, αν δηλαδή οι πολίτες που στηρίζουν τον νέο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν στις πλατείες για να στείλουν το δικό τους μήνυμα, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυναμική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απόψε ο Στέφανος Κασσελάκης θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη, αύριο Τρίτη θα βρεθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η διακαναλική του συνέντευξη, η οποία, όπως λένε από την Κουμουνδούρου, θα έχει πολλές πρωτοτυπίες. Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα και η προεκλογική περίοδος θα ολοκληρωθεί με την τελευταία ομιλία, την Παρασκευή, δύο μέρες πριν από τις εκλογές, στην Πάτρα.