Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, κ. Γιώργος Σταθάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο τεστ για τη Νέα Αριστερά, είναι καθοριστικής σημασίας και προσδοκούμε στο θετικό αποτέλεσμα το οποίο θα ενισχύσει την ύπαρξη της Νέας Αριστεράς την επόμενη μέρα με εκλογή ευρωβουλευτή και ένα ικανοποιητικό ποσοστό.

Ο Γιώργος Σταθάκης στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"  03-06-24
«Το κεφάλαιο ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι με την αποχώρησή μας έχει κλείσει. Κανείς άνθρωπος δεν βλέπει πλέον στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη κανένα από τα βασικά στοιχεία που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ της 15ετίας είτε αυτό πρόκειται για την αριστερή του ταυτότητα είτε για τον ρεαλισμό που είχε στην πολιτική του είτε για το ότι ήταν ένα ευρύχωρο κόμμα με πολλές και διαφορετικές απόψεις που διασφάλιζε ο Αλ. Τσίπρας αυτή την 15ετία την απόλυτη ενότητα του κόμματος και την συνύπαρξη διαφορετικών φωνών. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει πλέον για το σημερινό κόμμα που προεδρεύει ο κ.Κασσελάκης», συνέχισε.

«Η στρατηγική του κ. Κασσελάκη απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό απ’ ότι στο κοινό που ήταν πιο παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι απευθύνεται σε ένα κοινό που είναι πιο απολιτίκ, με πιο διαφοροποιημένες σχέσεις με την πολιτική», κατέληξε ο κ. Σταθάκης.