Για το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξουν δύο εκπλήξεις το βράδυ των ευρωεκλογών μίλησε στην εκπομπή του Mega «Live News», ο ειδικός εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης. 

«Οι δύο εκπλήξεις που μπορούν να συμβούν είναι η μία να υπάρξει εφησυχασμός στο στρατόπεδο της ΝΔ και να συμβεί ό,τι συνέβη στη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η δεύτερη έκπληξη η οποία έχει αρχίσει να φαίνεται τις τελευταίες ημέρες, είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δούμε χαμηλό ποσοστό, δεν θα είναι απλώς χαμηλό, μπορεί να το δούμε πολύ χαμηλό σε σημείο μάλιστα που να χάσει και τη δεύτερη θέση, γιατί έχουν αρχίσει και προβληματίζονται οι βέροι Αριστεροί για τους οποίους τα συλλογικά όργανα είναι ‘θρησκεία’. Αυτός τα έχει καταργήσει. Μπορεί να δούμε συνειδητό σαμποτάζ από Αριστερούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δρυμιώτης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1qh07vggpvd)
Ακόμη πρόσθεσε πως «ενώ ψηφίζουμε για την Ευρώπη, το προεκλογικό κλίμα στην Ελλάδα είναι καθαρά τοπικό, λες και έχουμε βουλευτικές εκλογές», επεσήμανε και συμπλήρωσε πως «αυτό, είναι πολύ μεγάλο λάθος γιατί η Ευρώπη έχει μεγάλη σημασία, εξίσου μεγάλη σημασία όσο και οι βουλευτικές εκλογές. Πρέπει να στείλουμε εκεί σοβαρούς ανθρώπους. Θα έπρεπε όσους στείλουμε, από όποια κόμματα πάνε, να συμπεριφέρονται σαν μια ομάδα ελληνική η οποία θα κοιτάξει τα συμφέροντα της Ελλάδας και όχι τα κομματικά συμφέροντα. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν το έχουμε δει αυτό».

Τέλος σύμφωνα με τον κ. Δρυμιώτη «με βάση τη λογική και τις δημοσκοπήσεις, εγώ προσωπικά βλέπω ότι η ΝΔ θα κρατήσει το 33% και το πάνω όριό της είναι το 35%. Οι άλλοι δύο, σύνολο θα έχουν 28 με 30%, με μια επιφύλαξη, τον Κασσελάκη για δεύτερο και τον Ανδρουλάκη για τρίτο. Οι επόμενοι είναι η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ που μαζί και οι δύο θα είναι πολύ κοντά στο 18 με 20% μάξιμουμ, με κατά πάσα πιθανότητα 4ο τον Βελόπουλο».