«Λυπηρό» χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, ο γιος του Φρέντη Μπελέρη, Πέτρος, το ότι «είδαμε ταύτιση της Αριστεράς στην Ελλάδα με την Ακροδεξιά της Αλβανίας» κατά της υποψηφιότητας του πατέρα του στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με τη Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τρίτης, σε ό,τι αφορά τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του πατέρα του, ο Πέτρος Μπελέρης έκανε λόγο για «δίκη παρωδία», λέγοντας ότι έχουν γίνει συνολικά πάνω από 30 δίκες, τονίζοντας ότι «αντιμετωπίζουμε κατηγορία για εξαγορά 8 ψήφων αντί 40 ευρώ, δηλαδή διαφθορά 320 ευρώ και με μόνο έναν μάρτυρα, έναν άνθρωπο που παραδέχθηκε ότι χρηματίστηκε από την Αστυνομία για να καταθέσει ψευδώς στην δίκη».

«Ο πατέρας μου έχει καταδικαστεί με δύο έτη φυλάκισης, εκτίει την ποινή αυτή και θα αποφυλακιστεί τον Σεπτέμβριο. Αν καταδικαστεί από το Εφετείο με μικρότερη ποινή, μπορεί να αποφυλακιστεί νωρίτερα», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμα: Φρέντης Μπελέρης: ''Καψόνι'' αλβανικών Αρχών σε στενό συγγενή του και ένα στέλεχος της Ομόνοιας - Η καταγγελία του Άγγελου Συρίγου

Πέτρος Μπελέρης για τον πατέρα του: ''Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην σημερινή Δικαιοσύνη, στην σημερινή Αλβανία''

Όπως τόνισε ο Πέτρος Μπελέρης, «είπαμε ότι ο πατέρας μου θα αθωωθεί στην ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην σημερινή Δικαιοσύνη, στην σημερινή Αλβανία».

«Αν καταδικαστεί στο Εφετείο, θα χάσει τα πολιτικά του δικαιώματα και θα εκπέσει από Δήμαρχος, οπότε θα πρέπει να προκηρυχθούν πάλι εκλογές στον Δήμο και εκεί με τον Μπελέρη ευρωβουλευτή και με όλη την δυναμική, θα μπορέσει η ελληνική μειονότητα να κερδίσει πάλι τον Δήμο Χειμάρρας με άλλον υποψήφιο», υπογράμμισε ο Πέτρος Μπαλέρης, λέγοντας ότι η μεγάλη στήριξη από την Ελλάδα στον πατέρα του, κάνει τους ανθρώπους της ελληνικής ομογένειας στην Βόρεια Ήπειρο να αισθάνονται «λυτρωμένοι και συγκινημένοι».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις στην υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη, ο γιος του είπε: «Είναι λυπηρό που είδαμε ταύτιση της Αριστεράς στην Ελλάδα με την ακροδεξιά της Αλβανίας», ενώ είπε ότι το γεγονός αυτό «είναι ευκαιρία να αλλάξουν οι σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας, αρκεί αυτό να γίνει σε σωστές βάσεις».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1qyiugh8i7d)

«Το καθεστώς δεν είναι εύκολο. Ο λόγος για τον οποίο βρίσκεται ο πατέρας μου στην φυλακή είναι για να φιμωθεί η φωνή μας. Αυτός είναι ο στόχος του Ράμα, οπότε αν μπορούσε να δίνει συνεντεύξεις δεν θα πετύχαινε τον στόχο του το καθεστώς του Ράμα», ανέφερε ο κ. Μπελέρης.

Παράλληλα, ζήτησε στήριξη της υποψηφιότητας του πατέρα του, Φρέντη Μπελέρη για να γίνει ευρωβουλευτής, αναφέροντας ότι «αυτή είναι η λύση του γόρδιου δεσμού, την λύση θα την δώσει ο ελληνικός λαός. Εφόσον εκλεγεί ευρωβουλευτής, θα πρέπει ο κ. Ράμα να εξηγήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί ειναι στην φυλακή ένας ευρωβουλευτής. Όσο περισσότερο φως πέφτει σε μια υπόθεση τόσο λιγότερες ζαβολιές γίνονται. Δεν θα μπορέσει να εξηγήσει ο κ. Ράμα στην ΕΕ γιατί δεν θα μπορεί να ορκιστεί ένας ευρωβουλευτής, γιατί δεν αναγνωρίζεται το τεκμήριο της αθωότητας, γιατί έναν χρόνο στον Δήμο Χειμάρρας ασκεί χρέη Δημάρχου ο ηττημένος των εκλογών που είναι του Σοσιαλιστικού Κόμματος».

Ακόμη, ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ, στην οποία, όπως είπε, ανήκει πολιτικά η οικογένεια του, για την στάση τους και στην στήριξη στον Φρέντη Μπελέρη διαχρονικά και επεσήμανε ακόμη πως ήταν σημαντική και κορυφώθηκε με την υποψηφιότητα για τις Ευρωεκλογές «για να μην χάσει αυτός ο κόσμος που μένει πίσω την πίστη του ό,τι το εθνικό κέντρο δεν είναι εκεί. Ο πατέρας μου ένα πράγμα έχει αποδείξει, δεν φοβάται να υπερασπιστεί τον Ελληνισμό και τα πιστεύω του παντού. Το κάνει ακόμη και μέσα από την φυλακή».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι: «Ο πατέρας μου είχε προτάσεις από τέσσερα κόμματα για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, ακόμη και από κόμμα που μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του με την Νέα Δημοκρατία, κατήγγειλε την υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη για την ευρωβουλή».