Στη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ έθεσε ένα βασικό ερώτημα για την περουσιακή κατάσταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας «πως ο Κασσελάκης 
πληρώνει τόσα λεφτά σε ανθρώπους της επικοινωνίας και του είπαν να το καταθέσει χθες;». Μάλιστα, σχολίασε πως κάνει ωραίο «finish» λίγες ημέρες πριν στηθούν οι ευρωπαϊκές κάλπες.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «άλλαξε την ατζέντα μόνος του, την έφερε στην εσωτερική υπόθεση και μάλιστα προσωπική και μάλιστα αυτό ενοχλεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ πάμε να συσπειρώσουμε τα κόμματά μας και αυτός έκανε μια πλήρως αποσυσπειρωτική κίνηση» και πρόσθεσε ότι ο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε από τη στιγμή που έγινε αρχηγός να δώσει το πόθεν έσχες στη δημοσιότητα.

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 04-06-24



Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο διακύβευμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και δήλωσς πως «οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται πολύ για την ευρωπαϊκή ένωση γιατί δεν γνωρίζουν τις αρμοδιότητες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Θεωρούν ότι είναι ένα γνωμοδοτικό όργανο, ότι είναι κάτι το απόμακρο και δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο».

Σημείωσε πως το Ευρωκοινοβούλιο ειναι «συν-νομοθέτης» και «το 70% και πλέον των νόμων που ψηφίζουν τα εθνικά κοινοβούλια είναι νόμοι, κανονισμοί, οδηγίες, ψηφίσματα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου άρα τι ευρωκοινοβούλιο είναι μέσα στην καθημερινότητά μας».

 

Μεϊμαράκης: Αν δεν έρθετε τώρα θα ψηφίσετε θα θολώσετε το μήνυμα που εσείς μας δώσατε τον προηγούμενο Ιούνιο

Ευθεία επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέροντας πως «μεγάλη ευθύνη έχει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί η πολιτεία πρέπει να διευκολύνει τους πολίτες να έρθουν να ψηφίσουν, η ΝΔ είχε φέρει ένα νομοσχέδιο που έλεγε οι αυτοδιοίκητές εκλογές θα γίνονται μαζί με τις ευρωπαϊκές. Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και είπε δεν θα γίνονται μαζί οι αυτοδιοικητικές με τις ευρωεκλογές και τώρα αν το συγκρίνουμε με το ’19 που γίνανε μαζί σαφώς η συμμετοχή θα είναι μικρότερη».

«Τονίζω και στους αυτοδιοικητικούς και στην κυβέρνηση ότι πρέπει να δούμε πως οι εκλογές αυτές θα συμπέσουν γιατί πανευρωπαϊκά υπάρχει μια τάση αποχής και συνήθως αυτή η αποχή είναι από τα συστημικά κόμματα», δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαρακάκης στα Παραπολιτικά 90,1 και συμπλήρωσε ότι «όλα αυτά έχουν απώλεια και κυρίως το κυβερνών, και υπάρχει μια τάση ψήφου διαμαρτυρίας η οποία πάει σε κόμματα διαμαρτυρίας που είναι τα άκρα και που αυτά παρουσιάζουν μια αύξηση στις ευρωεκλογές αναντίστοιχη με τις εθνικές εκλογές».

Τέλος, κατέληξε καλώντας τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να πάνε στις ευρωπαϊκές κάλπες, καθώς σε άλλη περίπτωση θα θολώσουν το μήνυμα που έδωσαν τον Ιούνιο του '23.