Η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη να δημοσιοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία έφερε «θετική απήχηση στους ψηφοφόρους» υποστηρίζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν επιτυχία μετά την ανακοίνωση του "πόθεν έσχες  - excel" του Στέφανου Κασσελάκη

Έτσι, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ικανοποιημένα, καθώς λένε ότι οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι από χθες υπάρχει αύξηση των ποσοστών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε άλλωστε ότι είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που δίνει δημοσίως τα περιουσιακά του στοιχεία παρά το γεγονός ότι δεν όφειλε, καθώς είχε περιθώριο μέχρι και το τέλος του μήνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν μέχρι τέλους το σφυροκόπημα για «τον αδιαφανή πλουτισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη», εκτιμώντας ότι «το project της Ν.Δ. για το πόθεν έσχες Κασσελάκη γύρισε μπούμερανγκ στο Μαξίμου, καθώς έφερε στο προσκήνιο και στον δημόσιο διάλογο το… απαγορευμένο θέμα σχετικά με τον τρόπο που αποκτήθηκε η αμύθητη περιουσία Μητσοτάκη».

Στέφανος Κασσελάκης: Ανοίξατε τον ασκό του Αιόλου και τώρα θα το ζήσετε μέχρι τέλους

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε, πάντως, και χθες το θέμα ψηλά στην επικαιρότητα μέσα από διαδοχικές αναρτήσεις του. «Ανοίξατε τον ασκό του Αιόλου και τώρα θα το ζήσετε μέχρι τέλους», ανέφερε αρχικά μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης. Σε άλλο σημείο «τρολάρε» τον πρωθυπουργό ρωτώντας τον «με πόσα μισόκιλα φέτα ισούνται τα 192.000 ευρώ που ξόδεψε μέσα σε ένα μήνα για διαφήμιση στη google το πιο υπερχρεωμένο κόμμα της Ευρώπης».

Και δεν έμεινε μόνο εκεί σε άλλη του ανάρτηση τόνισε ότι «έχουν ελεγχθεί και αρχειοθετηθεί, είπε ο πρωθυπουργός για τα πόθεν έσχες του, από τα οποία λείπουν off shore, σπίτι Βολταίρου και το πώς απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή. "Έχουν αρχειοθετηθεί"! Τι σας θυμίζει η φράση; Όλα τα μεγάλα σκάνδαλα στην Ελλάδα έχουν αρχειοθετηθεί. Όλοι οι υπουργοί της μίζας έχουν αρχειοθετηθεί. Όλες οι κυβερνήσεις που κατασπατάλησαν τον δημόσιοπλούτο έχουν αρχειοθετηθεί. Ο Κώστας Καραμανλής έχει αρχειοθετηθεί. Το έγκλημα των Τεμπών προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αρχειοθετηθεί. Εμείς θα παλέψουμε για μία δικαιοσύνη που δε θα αρχειοθετεί τους ισχυρούς και θα καταδικάζει τους απλούς πολίτες».

Παρότρυνε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να καταθέσει το δικό του πόθεν έσχες λέγοντας: «Τον καλώ να ανοίξει τώρα την ηλεκτρονική πλατφόρμα και να πάμε αύριο το πρωί να καταθέσουμε και οι δύο τα πόθεν έσχες μας για το 2023 “ ανέφερε χαρακτηριστικά». Και πρόσθεσε: «Γιατί δεν την ανοίγει; Τι φοβάται; Πόσα να έχουν γίνει τα 39 του ακίνητα; Όλα στο φως σημαίνει όλα στο φως για όλους μας. Αλλά πρωτίστως γι’ αυτόν που κυβερνά τη χώρα».



Σε συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι τα εισοδήματα που ανακοίνωσε είναι από μισθούς και μπόνους που του έδωσαν οι επενδυτές του επειδή τους προκάλεσε κέρδη. Για τα δάνεια που έχει, είπε: «Το ένα είναι υποθήκη για το σπίτι μας στη Νέα Υόρκη το οποίο εξυπηρετείται από τα μισθώματα του ίδιου του σπιτιού… Μέσα σε αυτά τα χρέη υπάρχει και ένα φοιτητικό δάνειο του συζύγου μου».

Το κάλεσμα Κασσελάκη από την Κρήτη στους ψηφοφόρους του Ανδρέα Παπανδρέου

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε από την Κρήτη τους ψηφοφόρους του Ανδρέα Παπανδρέου, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες, πάντως, η εκπρόσωπος  του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά ζήτησε να υπάρξει τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως την Παρασκευή. Όπως ανέφερε «επειδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπονόησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, καλούμε σήμερα τον κ. Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ με τον Στέφανο Κασσελάκη ούτως ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που απασχολούν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1rhsqdgx9ax)