Λίγες ημέρες απέμειναν για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, με τους ψηφοφόρους να καλούνται να πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν.

Σημειώνεται πως αυτοί που δεν θα χρειαστεί την Κυριακή 9/6 να ψηφίσουν, είναι όσοι επέλεξαν την εναλλακτική της επιστολικής ψήφου και έχουν ήδη ψηφίσει.

Όπως είπε και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Νάσος Μπαλέρμπας, οι ψηφοφόροι πριν μεταβούν στα εκλογικά κέντρα θα πρέπει να ανατρέξουν στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών και την ενότητα «Μάθε πού Ψηφίζεις» και να τσεκάρουν τα εκλογικά τμήματα.

Ευρωεκλογές 2024: Αλλαγές στα εκλογικά τμήματα

Όπως είπε ο ΓΓ του ΥΠΕΣ την Κυριακή για τις ευρωεκλογές «θα λειτουργήσουν περίπου 18.430 εκλογικά τμήματα. Οι ετεροδημότες δεν θα ψηφίσουν σε ειδικά τμήματα, αλλά έχουν διανεμηθεί στα κανονικά τμήματα, αφού όλη η επικράτεια είναι μια εκλογική περιφέρεια στις ευρωεκλογές.

Παράλληλα, τόνισε, όμως, πως αυτήν την Κυριακή σε αυτή την εκλογική διαδικασία μπορεί να είναι και σε άλλο σχολείο το εκλογικό τμήμα κάποιου και όχι απλώς σε άλλη σχολική αίθουσα, το εκλογικό τμήμα για κάποιον ψηφοφόρο. Γι’ αυτό θα πρέπει να τσεκάρουν οι ψηφοφόροι πριν πάνε, καθώς εκτιμάται πως αρκετοί μπορεί να πάνε στα εκλογικά τμήματα που είχαν πάει στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι ψηφοφόροι

Υπενθυμίζεται πως οι ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές με φυσική παρουσία θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο ασφαλιστικού ταμείου ή ψηφιακή ταυτότητα για τον απαραίτητο έλεγχο.